Interpretul de muzică populară Constantin Enceanu și-a revenit după o operație complicată suferită la genunchi. La nici două luni de la externare, acesta poate merge fără sprijin, însă recunoaște, în exclusivitate pentru Impact.ro, că respectă cu strictețe sfatul medicului și că zilnic merge la cabinetul de fizioterapie din Craiova, pentru tratament. Acesta fiind și patron de local, artistul nu este de acord cu legea privind impozitarea bacșișului, deși o respectă.
Constantin Enceanu este în proces de recuperare după operație
Constantin Enceanu a renunțat o vreme la spectacole și se ocupă strict de starea sa de sănătate, de recuperarea fizică, după operația de la mijlocul lunii decembrie: „După aproape două luni, de când m-am operat, mă simt foarte bine, fac recuperare câte 2-3 ore pe zi, mai puțin duminica. De la mine de acasă, până la Craiova, unde este cabinetul de fizioterapie, merg cu mașina 70 de kilometri, dus-întors, ca să repar piciorul. Sunt de părere că trebuie să investim și în sănătatea noastră, nu numai să tragem de noi, organismului îi mai și dai, nu trebuie doar să-i ceri. Trei luni o să-mi rezerv doar pentru mine, foarte mult contează recuperarea, după operație.
În aceeași perioadă cu mine s-au mai operat și niște tineri, dar, pentru că nu s-au ținut de recuperare, acum merg ca teleghidații. S-au și mirat că merg atât de bine, fără cârje sau baston. Ce nu știu ei însă e că eu făceam și noaptea exerciții de recuperare, acasă. Am avut ambiție. Doctorul mi-a spus așa: ”50% te-am rezolvat eu, prin operație, restul de 50% depinde doar de tine.”, a declarat Constantin Enceanu pentru sursa citată.
Interpretul nu este de acord cu impoiztarea bacșișului, dar o respectă
Constantin Enceanu deține un local în Filiași, Dolj, acolo unde a cântat în seara de Revelion. Interpretul de muzică populară a explicat de ce nu este tocmai de acord cu noua lege care prevede impozitarea bacșișului, deși a implementat-o deja: „Guvernanții probabil că au făcut niște calcule, pentru venitul la buget. Chelnerii își mai rotunjeau veniturile din acest bacșiș, dar așa este peste tot, în țările capitaliste, dezvoltate, înțeleg că bacșișul e trecut pe nota de plată. Dacă trebuie să fim însă ca în țările capitaliste, apoi să ne adaptăm cu toate, și cu salariile.
Deja, de la 5 ianuarie, de când am redeschis localul, trecem și noi bacșișul pe bonul fiscal. Nu știu dacă lumea lasă bacșiș mai mult sau mai puțin, pot spune doar că le mai verific seara și e trecut. Nu i-am întrebat pe angajați dacă e bine sau rău. E delicat. În plus, eu mă ocup mai mult de chestiile administrative, cu făcutul curățeniei, la început de zi, nu sunt cu partea financiară.”, a adăugat Constantin Enceanu.