Vestea zilei despre a treia doză de Pfizer! Cine trebuie să o facă imediat

Sursă: Dreamstime

Elveția recomandă ca cea de-a treia doză de vaccin să fie administrată doar anumitor persoane, nu întregii populații, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus în lume. Datele disponibile în prezent arată că administrarea dozei booster nu este recomandată pentru toată lumea.

Elveția recomandă doza booster doar pentru persoanele peste 65 de ani. Țara și-a vaccinat deja 63,1% din populație

Elveția recomandă, pe baza datelor disponibile în prezent, că a treia doză de vaccin, cunoscută drept booster, ar trebui administrată doar persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Ministrul elvețian al Sănătății și Comisia de vaccinare au anunțat că administrarea dozei booster va începe la mijlocul lunii noiembrie, serurile folosite fiind Pfizer și Moderna. Autoritățile din Elveția spun că persoanele de peste 65 de ani sunt cele mai vulnerabile în fața virusului.

Aceleași autorități spun că doza booster trebuie făcută la cel puțin șase luni de când oamenii au primit cea de-a doua doză de vaccin. În ceea ce privește restul populației, Elveția spune că datele furnizate până în prezent arată că nu este recomandată administrarea dozei booster. Amintim că Elveția a vaccinat cu schemă completă 63,1% din populație.

Românii se vaccinează la greu

Milioane de români s-au imunizat cu schema completă. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook, Rovaccinare. Am depășit un prag extrem de important.

Într-un mesaj postat pe Facebook s-a anunțat că peste 6.000.000 de persoane au deja schemă completă. Imuniuzarea împotriva temutului virus rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. În aceste zile, oamenii s-au îmbulzit la centrele de vaccinare și au cerut insistent să fie protejate împotriva coronavirusului.

„România se vaccinează: peste 6.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă! Astăzi am depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces”, se arată pe pagina de Facebook a RoVaccinare.

De altfel, restricțiile impuse de autorități au determinat populația să ia cu asalt centrele de vaccinare. Coordonatul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că în doar o lună de zile, respectiv în perioada 20 septembrie – 24 octombrie, s-au vaccinat peste un milion de persoane cu prima doză. Gheorghiță a antiucipat că, dacă se menţine actualul trend până la sfârşitul acestui an, România poate depăşi o acoperire vaccinală de peste 70% din populaţia rezidentă de peste 12 ani.

Peste un milion de români s-au vaccinat în ultima lună

Din cele peste un milion de persoane nou vaccinate în ultima lună, 80% sunt cu vârsta sub 60 de ani. Restul 20% sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

„Ceea ce mi-aş dori mai mult ca în perioada următoare persoanele vulnerabile cu vârsta mai mare de 60 de ani să se prezinte la vaccinare pentru că datele noastre ne arată că vârsta este un factor de risc asociat cu mortalitatea. Cu cât vârsta este mai înaintată, cu atât riscul de deces în cazul îmbolnăvirii este mai crescut, mediana vârstei în momentul de faţă este între 70 – 71 de ani”, a explicat coordonatul campaniei de vaccinare.

El a arătat că doar în ultima săptămână, în perioada 18 octombrie – 24 octombrie au fost vaccinate peste 450.676 de persoane noi. Este o creştere cu 110% mai mult decât în săptămâna precedentă, a arătat Valeriu Gheorghiţă.