Mihai Gâdea a câștigat procesul cu Camelia Bogdan

Mihai Gâdea a câștigat procesul cu Camelia Bogdan! Aceasta a pierdut definitiv procesul pe care îl intentase GIP și Antenei 3, a anunțat pe rețelele de socializare Grupul de Investigații Politice.

Potrivit sursei citate, „Înalta Curte a obligat-o pe fosta judecătoare să plătească 10.000 lei lui Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Mihai Gâdea, Antenei 3 şi Grupului de Investigaţii Politice.”

„Prin Decizia nr. 1413 din 28 septembrie 2023, Înalta Curte a respins definitiv o acțiune lipsită de orice fundament logic și juridic a Cameliei Bogdan.

Supărată pe dezvăluirile referitoare la conflictul de interese în care s-a aflat când a judecat dosarul ICA, fosta judecătoare a dat în judecată ANAF, mai mulți jurnaliști (Mihai Gâdea, Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Liviu Alexa), o serie de organizații neguvernamentale (Grupul de Investigații Politice, Fundația FACIAS, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, ANAF-ul, Antena 3 SA, dar și pe Dan Voiculescu și pe notarul Jean Andrei”, se arată pe pagina de Facebook a Grupului de Investigații Politice.

Camelia Bogdan ceruse daune morale în dosarul ICA

Inițial, Camelia Bogdan a cerut să i se plătească, drept daune morale, totalul despăgubirilor pe care le-a stabilit în dosarul ICA și, ulterior, daune morale de 100 milioane lei.

Potrivit sursei citate, procesul a început în 2019 și toate instanțele, Tribunalul Cluj, Curtea de Apel Cluj și, acum, Înalta Curte de Casație și Justiție, au respins toate cererile Cameliei Bogdan.

Tribunalul Cluj, prima instanță care a respins ca nefondată acțiunea Cameliei Bogdan a stabilit că reclamanta însăşi, prin faptele săvârşite, ce au determinat în două rânduri aplicarea unor sancţiuni disciplinare de către CSM, s-a pus singură în situaţia de a fi criticată. Judecătorii au constatat că nu este admisibilă restrângerea dreptului la liberă exprimare, în scopul de a se trece sub tăcere încălcări ale legii ori ale deontologiei în funcţionarea justiţiei.

Minuta Deciziei din 28 septembrie 2023 a Înaltei Curți poate fi citită aici.

Motivarea Deciziei Tribunalului Cluj poate fi citită aici.

Camelia Bogdan trebuia exmatriculată de la doctorat din decembrie 2022

În decembrie 2022, Grupul de Investigații Politice (GIP) a arătat motivele pentru care Camelia Bogdan trebuia exmatriculată de la doctorat începând cu 1 octombrie 2022. Ea este doctorand al Școlii Doctorale a Facultății de drept a Universității din București din 1 octombrie 2013.

„Potrivit Regulamentului Universității București, fosta judecătoare ar fi trebuit exmatriculată de la doctorat în octombrie 2022.

Camelia Bogdan este doctorand al Școlii Doctorale a Facultății de drept a Universității din București din 1 octombrie 2013.

Potrivit Regulamentului studiilor universitare de doctorat în Universitatea din București, Camelia Bogdan ar fi trebuit să susțină teza de doctorat după 3 ani, în 2016. Camelia Bogdan a beneficiat de o serie de extinderi ale perioadei programului de doctorat:

– o întrerupere de studii, în perioada 1 octombrie 2016 – 1 octombrie 2017;

– o prelungire de 12 luni, în perioada 1 octombrie 2017 – 1 octombrie 2018;

– o perioadă de grație de 2 ani între 1 octombrie 2018 și 1 octombrie 2020”, se arată în postare.

Mai multe puteți citi aici.