Alexandru Rafila a anunțat că zilele acestea, atât joi, cât și vineri, la sediul PSD, au avut loc mai multe consultări între politicieni și reprezentanții sectorului privat, al sindicate și al HORECA. Ulterior, acesta a ieșit într-o conferință de presă în care a explicat că ,”oamenii au vrut să discute în general despre problemele legate de pandemie”.

„Reprezentanții cu care am vorbit au spus că din păcate, nu au fost contactați până acum din zona guvernamentală. Cei din sectorul privat dar și HORECA au declarat că sunt nemulțumiți de guvernanți din cauza faptului că nu au fost incluși la discuțiile despre rezolvarea principalelor probleme din pandemie, care îi afectează direct”, a explicat Alexandru Rafila, care a spus despre certificatul COVID-19 că este discriminatoriu în România.

Certificatul COVID-19 este discriminatoriu în România

De asemenea, reprezentantul OMS a mai discutat și despre obligativitatea certificatului verde din România, despre care spune că este o măsură discriminatorie. Medicul a vorbit și despre proiectul de lege respins în Senat și pe care nu l-a putut susține în Parlament.

,,Nu se pot face discriminări ale acestui proiect de lege. Nu poți să menționezi doar starea de alertă care durează de mai bine de 1 și jumătate. Un astfel de act normativ care stârnește dezbateri pro și contra, trebuie foartre bine gândit pentru a se evita discriminarea, dar propunea noastră este să venim și să rescriem acest act normativ. Ce au declarat cei din PNL și UDMR nu e este tocmai cel mai bun lucru. Nu putem să nu sprijinim alături de campania de vaccinare și accesul la testare, dar acest proces trebuie să fie nediscriminatoriu. Totodată condiționarea pentru plata testelor nu este o idee foarte bună! Trebuie făcute eforturi să trecem peste această perioada neagră cu 500 de decese în fiecare zi’’, a explicat reprezentatul OMS în România.

Deciziile autorităților ar fi fost luate fără consultări

Liderul PSD a mai spus că ,,este anormal ce s-a întâmplat până acum, iar noi vrem să rezolvăm această criză pandemică cât mai curând. Din păcate, în ultima vreme, deciziile au fost luate din birouri, fară consultări, iar cei care au luat aceste decizii nu știu consecințele!’’, scrie realitatea.net.

„Noi (PSD), am venit cu un set de propuneri care ulterior, sperăm să fie agreate de toată lumea. Până acum, din ce am vorbit cu reprezentanțîi din domeniul privat, nu am întâlnit niciun fel de împotrivire al acestui principiu de vaccinare. Campania de vaccinare se bazează mai ales pe modul în care angajatorii abordează acest subiect important. Există studii care demonstrează că oameni au încredere în angajatorii lor cu privire la vaccinare”, a mai spus Rafila.