Lovitură pentru Elena Udrea! Tocmai a pierdut. Decizia luată recent

Așadar, fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului va rămâne astăzi, 30 mai, fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin. Amintim că Elena Udrea a primit titlul respectiv în în ședința de consiliu local din 29 septembrie 2010.

Schimbarea aloc în contextul în care aleșii locali din Drobeta-Turnu Severin au votat retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului, în contextul condamnării fostului oficial guvernamental la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Daniel Cîrjan, viceprimar municipiul Drobeta Turnu Severin, spune ca este normal să îi retragă titlul, deoarece fost condamnată penal. Hotărârea de retragere a distincției a fost votată de toții aleșii locali, cu excepția unui consilier local al PMP.

Elena Udrea și Ioana Băsescu ar putea scăpa de dosarele pe care le au

Amintim că Elena Udrea și Ioana Băsescu ar putea scăpa de dosarele pe care le au după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a decis anterior că un articol din Codul Penal este neconstituțional. Mai precis este vorba despre articolul care permite procurorilor să întrerupă cursul prescripției prin administrarea de noi probe, respectiv dispozițiile art.155 alin.(1).

Articolul respectiv spune „cursul termenului prescripției răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză”.

Pe acest fond, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a venit cu mai multe explicații referitoare la efectele pe care le are decizia CCR de joi, 26 mai.

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele precizări referitoare la efectele Deciziei Curții Constituționale din data de 26 mai 2022 de admitere a excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 155 alin. (1) din Codul penal : Punerea în acord a dispozițiilor neconstituționale depinde de motivarea și criteriile reținute de curte. Avem, însă, un reper adecvat de reglementare, în dispozițiile vechiului Cod penal. De la acest punct, o intervenție de modificare credem că va fi simplă și trebuie adresată punctual, pentru această instituție importantă de drept”, arată Parchetul General.