De ce a fost anulat din nou procesul de dopaj al Simonei Halep?

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (International Tennis Integrity Agency – ITIA) a explicat decizia de a anula procesul Simonei Halep pentru a treia oară la rând. ITIA a cerut amânarea judecării procesului de dopaj al Simonei Halep pentru ca ambele spețe în care este implicată jucătoarea de tenis (cea în care este acuzată de dopaj cu Roxadustat și cea legată de neregulile descoperite în pașaportul ei biologic), să fie judecate simultan.

„Am cerut ca ambele spețe să fie judecate împreună pentru a evita să avem foarte multe înfățișări. Pentru a face asta, dorim să le oferim tuturor părților, inclusiv tribunalului independent, timp suficient pentru a analiza materialele semnificative care au legătură cu ultima acuzație. Până la urmă, este o decizie pe care o va lua tribunalul independent. Doamna Halep, de asemenea, are ocazia să-și prezinte argumentele”, scrie într-un comunicat de presă emis de instituția respectivă, citat de tabloidul britanic Express.

CTP solicită intervenția Executivului în procesul de dopaj al Simonei Halep

La scurt timp după ce s-a aflat că procesul de dopaj al Simonei Halep a fost anulat pentru a treia oară la rând, Cristian Tudor Popescu (CTP) a cerut intervenția Guvernului României, care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție, precum Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru că ne aflăm „în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție, Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție.”

Simona Halep, arestată preventiv cât cuprinde. Simona Halep declară că a aflat că pe 28 mai, la cererea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA), audierea ei de către un tribunal independent va fi amânată – pentru a treia oară.

Nu cred în teorii ale complotului occidental împotriva românilor și României – că de teorii ale complotului rusesc n-am auzit. Dar dacă așa va fi pe 28 mai, atunci nu mai e vorba de Roxadustat, dopaj, suspendare, nu mai e vorba nici măcar de tenis sau de jucătoarea Simona Halep. Ne vom afla în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție. Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție.

E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță. Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii. În această situație, cred că se impune intervenția guvernului României. Care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție – Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de pildă.

Nu văd altă explicație pentru un astfel de comportament al ITIA față de Simona Halep decât intenția acestui organism, cu complicitatea zisului tribunal „independent”, de a-și face un titlu de glorie din pedepsirea cu orice preț a unui nume mare din tenisul mondial”, a scris, marți, Cristian Tudor Popescu pe contul său de Facebook.