Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a Părintelui Efrem, stareţul Mănăstirii Vatoped de pe Muntele Athos!
“A trecut de trei ori pe lângă moarte iminentă, spre marea uimire a medicilor!”
Părintele Efrem s-a infectat cu noul coronavirus şi a dezvoltat complicaţii respiratorii, ajungând chiar să fie internat în stare gravă la Terapie Intensivă, însă acum starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit.
Părintele Efrem a fost salvat “din ghearele morţii”, iar în tot acest timp au avut loc mai multe minuni, scrie pe Facebook Părintele Vasile Ioana.
“Dragii mei! Minunea s-a produs!
Gheronda Efrem este acum bine!
A trecut de trei ori pe lângă moarte iminentă, spre marea uimire a medicilor! În toată această perioadă s-au petrecut mai multe minuni, pe care nu am binecuvântare să le comunic public. Sunt însă convins că le veți afla într-o zi, cu binecuvântare de la părinți!
Dumnezeu a făcut această minune (a salvării părintelui din ghearele morții) și pentru rugăciunile a mii și mii de români care s-au rugat fierbinte!
Haideți acum, să facem o rugăciune de mulțumire către Maica Domnului, care a făcut această minune, mijlocind pentru salvarea acestui suflet mare, acestui far luminos al Ortodoxiei!”, a scris Părintele Vasile Ioana, de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi, pe pagina sa de socializare.
Mănăstirea Vatoped a renăscut sub administrarea şi îndrumarea Părintelui Efrem
Părintele Efrem Vatopedinul s-a născut în 1956 în din Cipru. A rămas orfan încă din copilărie, tatăl său fiind ucis de turci în faţa întregii familii, în timpul invaziei din 1974, relatează România TV.
A urmat cursurile Facultăţii de Teologie a Universităţii din Atena şi a revenit apoi în Cipru unde a fost numit profesor la Şcoala Bisericească „Apostolul Varnava” din Nicosia, în anul 1979.
Doi ani mai târziu, a hotărât să devină monah la Sfântul Munte, intrând în obştea lui Gheronda Iosif. A fost hirotonit diacon în 1983 şi preoțit în 1984. După ce a fost ales egumen la Mănăstirea Vatoped, Părintele Efrem a preluat administrarea mănăstirii şi îndrumarea duhovnicească a monahilor acesteia.
Într-o perioadă scurtă de timp, părintele Efrem a reuşit să restaureze mănăstirea în cea mai mare parte, să îi conserve vechile odoare şi să se îngrijească de întreaga ei zestre materială. Mănăstirea numără azi peste 110 monahi, fiind cel mai mare așezământ de călugări din Grecia.
Sursa foto: Facebook