S-a ieftinit motorina
Preț carburanți, 22 aprilie 2024. Prețul motorinei a înregistrat o scădere, în timp ce prețul benzinei a rămas neschimbat față de vineri, 19 aprilie 2024.
Conform Peco Online, cea mai convenabilă benzină din România este disponibilă la prețul de 7,29 lei. Poate fi achiziționată în Puieni, județul Giurgiu, la stația Rompetrol. Cel mai atractiv preț pentru motorină este de 7,33 lei. Poate fi găsit în Novaci, județul Gorj, la stația Socar. În ceea ce privește GPL-ul, cel mai bun preț disponibil este de 3,27 lei. Se poate achiziționa în București, la stația Lukoil din Sectorul 3.
Unde se vinde cel mai ieftin carburant din București?
În București, cel mai bun preț pentru benzina standard este de 7,35 lei. Poate fi găsit la stația Petrom de pe Strada Dr. Herescu Petre, în Sectorul 5.
Pentru motorina standard, cel mai avantajos preț este de 7,44 lei. Poate fi achiziționat la stația Socar de pe Strada Vasile Lascăr.
În ceea ce privește GPL-ul, cel mai bun preț disponibil în București este de 3,27 lei și se poate găsi la stația Lukoil de pe Șoseaua Mihai Bravu, în Sectorul 3.
Prețurile la pompă în marile orașe din România
În Cluj-Napoca, cel mai avantajos preț pentru benzină a fost de 7,38 lei, în timp ce pentru motorină s-a înregistrat un preț minim de 7,49 lei. În același timp, GPL-ul s-a vândut la cel mai mic preț de 3,43 lei.
În Timișoara, aceleași date pentru aceeași zi indică un preț competitiv pentru benzină de 7,34 lei și pentru motorină de 7,44 lei. De asemenea, GPL-ul a fost disponibil la același preț de 3,43 lei.
În Iași, prețul minim pentru benzină a fost de 7,35 lei, iar pentru motorină a fost de 7,44 lei. Cel mai mic preț pentru GPL a fost de 3,31 lei.
În Constanța, luni, 22 aprilie 2024, prețul benzină a fost de 7,38 lei, iar motorina a avut un preț minim de 7,46 lei. GPL-ul s-a comercializat la un preț de 3,41 lei.
Ce trebuie să facă posesorii de mașini pentru un consum mai mic?
Pentru șoferii de mașini pe benzină și diesel, există posibilitatea de a reduce consumul de combustibil cu până la 25%. Deschiderea trapei de pe acoperiș și a geamurilor poate genera un consum suplimentar de combustibil. Dacă le lăsați deschise doar atunci când este strict necesar, puteți optimiza eficiența consumului de combustibil.
De altfel, adăugarea unui portbagaj de acoperiș voluminos nu numai că afectează aerodinamica vehiculului, dar crește și greutatea totală, diminuând și mai mult eficiența consumului de combustibil. Dacă păstrați o cantitate mare de obiecte grele în mașină în mod constant, există riscul de a consuma mai mult combustibil decât este necesar. Cu cât vehiculul este mai puțin încărcat, cu atât consumul de combustibil va fi mai redus.