Potrivit datelor publicate de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, un număr de 3.354 de locuri de muncă sunt vacante la nivelul Capitalei în perioada 23 – 30 septembrie.
În ceea ce privește criteriile de bază, din totalul locurilor de muncă disponibile, 172 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 467 persoanelor cu studii medii, 2.145 pentru muncitorii calificaţi şi 570 pentru muncitorii necalificaţi.
„Precizăm că baza de date a locurilor de muncă vacante este dinamică, astfel în vederea unei informări cât mai corecte şi actualizate AMOFM Bucureşti va publica zilnic, pe site-ul instituţiei(www.bucuresti.anofm.ro), locurile de muncă vacante declarate de către angajatori”, notează sursa citată.
AMOFM Bucureşti furnizează serviciul de mediere a muncii prin care se realizează punerea în legatură a angajatorilor cu persoanele în căutarea unui loc de muncă, în vederea stabilirii de raporturi de muncă sau de serviciu.
AMOFM Bucureşti face cunoscute locurile de muncă vacante, comunicate de către angajatori, persoanelor în căutarea unui loc de muncă, iar serviciul de mediere a muncii se acordă gratuit.
Dezastru la nivel mondial
Nu doar România are de suferit din pricina crizei sanitare. Directorul general al Organizației Internaționale a Muncii (ILO) Guy Ryder, a avertizat miercuri cu privire la faptul că pandemia covid-19 a avut un impact ”catastrofal” și mult mai grav asupra locurilor de muncă decât cel prevăzut, notează Afp.
Potrivit acestuia, cele mai multe țări continu să facă față cu greu pandemiei de coronavirus.
”Numeroase țări se confruntă în continuare cu dificultăți în controlarea pandemiei”, a subliniat într-o conferință de presă Ryder.
De asemenea, acesta mai subliniat faptul că ”unul dintre motivele care explică aceste creșteri estimate de pierderi de ore de muncă rezidă în faptul că, în țările în curs de dezvoltare și în țările emergente muncitorii au fost mult mai afectați de crizele precedente, mai ales persoanele care evoluează în economia informală”.