Firma Apple Sales Romania SRL a fost înregistrată în 28 august 2018 cu un capital social de 1.000 de lei, are ca asociați companiile Apple Distribution International și Apple Sales Ireland și ca administrator pe Peter Ronald Denwood, director corporate law – international al Apple. Aceasta este prima firmă a Apple deschisă în România.

Sediul social al Apple este în turnul cu 26 de etaje dezvoltat de Ioannis Papalekas la intersecția Blvd.-ului Barbu Văcărescu cu Șos. Pipera unde se află birourile casei de avocatură NNDKP, care a înregistrat firma la Registrul Comerțului. Dat fiind faptul că Papalekas este cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, nu ar fi exclus ca americanii să aleagă tot acest turn și pentru primul lor sediu. În Globalworth Tower mai funcționează firme precum Anritsu, Bunge, Ferrero, Huawei, Inditext, Mega Image, Nestlé, Prime Kapital, Vodafone sau Wipro. 

În clădirile Globalworth, companie fondată de Papalekas în România, stau cu chirie circa 400 de multinaţionale. La sfârșitul primului semestru al anului, 879.300 de metri pătrați erau închiriați sau pre-închiriați de către aproximativ 510 chiriași. Peste 77% din acest spațiu găzduiește companii multinaționale, iar gradul de ocupare al clădirilor comerciale din portofoliu a ajuns la 95%.

 

Borna Apple

Pe data de 2 august, Apple devenea prima companie americană din istoria Wall-Street-ului care a ajuns la borna de o mie de miliarde de dolari, fapt care a dus industria tehnologiei pe cele mai înalte culmi ale succesului financiar. Din urmă, vin însă la mică distanţă şi celelalte companii de tehnologie. Amazon, compania condusă de Jeff Bezos, a depășit și ea această capitalizare. De asemenea, Microsoft şi Alphabet au o valoare de piaţă de piaţă de aproximativ 850 de miliarde de dolari fiecare, fapt ce confirmă că tehnologia îşi trăieşte epoca de aur.

În spatele cifrelor mari, în umbra acestor afaceri gigantice, se află întotdeauna un fel de „brutalitate”, pentru că nimic nu creşte într-o manieră atât de mare fără să schimbe lumea într-un mod aproape radical şi să lase în urmă obiceiuri de consum care dintr-o dată devin învechite. Și toate aceste lucruri, într-un ritm extrem de rapid. Avansul tehnologiei, dincolo de cifre, înseamnă avansul lumii în care trăim. Iar Apple a demonstrat acest lucru din plin.

CITIȚI ȘI Apple: Drumul de la zero la un 1.000 de miliarde de dolari