Sorin Cîmpeanu, ministru interimar al Educației, a declarat recent că respinge o prelungire a vacanței de două săptămâni, care va începe de săptămâna viitoare pentru toți elevii.
Vești proaste pentru elevi! Sorin Cîmpeanu a spulberat orice speranță de prelungire a vacanței
Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că „nu va fi pierdută nicio zi de școală” iar soluția nu poate fi o vacanță suplimentară, în cazul în care cifra infectărilor continuă să crească.
„Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni. Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare”, a declarat Cîmpeanu.
Orele se pot recupera prin modificarea structurii anului şcolar
De asemenea, ministrul interimar al educației a explicat că elevii de gimnaziu şi cei de liceu vor recupera două săptămâni din anul şcolar, în timp ce pentru elevii din clasele mici va trebui recuperată doar o săptămână.
„Orele se pot recupera prin modificarea structurii anului şcolar. Pentru elevii din învăţământul primar şi pentru cei din grădiniţe este vorba doar de cinci zile de vacanţă suplimentară. (…) Mâine deja vom avea discuţii cu reprezentanţii elevilor şi ai profesorilor pentru a vedea care este cea mai bună variantă.
Sigur este variantă de recuperare. Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni. Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare. Va trebui să identificăm soluţii care să facă posibilă predarea online cu pierderi cât mai mici”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.
Mai apoi, Cîmpeanu a explicat că doar jumătate din ţară beneficiază de conexiune la internet care să asigure condiții ideale pentru învățământul online.
„Predarea online în acest moment este posibilă, real, doar pentru jumătate din teritoriul României, pentru că cealaltă jumătate nu are o conexiune internet capabilă să asigure predare online, cel mult poate asigura transmiterea unor teme pe WhatsApp sau pe e-mail, ceea ce nu este predare online. Deci situaţia este gravă, nu am înţeles să ne vaccinăm, am ajuns în această situaţie, din nou elevii vor trebui să plătească pentru greşelile noastre, ale adulţilor, din păcate”, a completat acesta.