Peste 3.000 de angajaţi din subordinea primarului Capitalei, Gabriela Firea, riscă să rămână fără serviciu.
Consilierul general Ciprian Ciucu, Florin Cîţu şi Ionel Dancă, au anunţat, duminică, că PNL va demara acţiunea în instanţă pentru dizolvarea celor 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, asupra cărora Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea hotărârilor de înfiinţare.
„Efectul? Bucureştiul are 1,2 miliarde de euro ca buget. Vă daţi seama. Ai un buget pe an de 1 miliard de euro, iar tu dai companiilor 60 de milioane. Adică 60% din bugetul pe un an se duce pe aceste companii. A schimbat paradigma Bucureştiului prin aceste companii. A venit cu companii în domenii în care ai piaţă foarte funcţională şi care poate să îţi dea soluţii muilt mai bune decât aceste companii. Aceste companii sunt ilegale, nu au plan de business, nu au sedii. Cum crede că va creşte calitatea serviciilor publice dintr-o dată? Noi cei din PNL şi din CGMB am arătat că sunt membri din Consiliile de Administraţie care populează aceste companii. Administraţia Bucureştiului a fost preluată efectiv în forţă prin acest clan, că altfel nu îi pot spune”, a afirmat consilierul general Ciprian Ciucu, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la sediul PNL din Modrogan, citat de Mediafax.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017, decizia fiind definitivă, a anunţat, joi, preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring.
Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că cele 22 de Companii Municipale sunt legale, în ciuda deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care spune că aceste societăţi ar fi trebuit înfiinţate cu votul a două treimi din Consiliul General al Municipiului, şi nu cu majoritate simplă. Edilul Capitalei spune că aceste societăţi sunt legale, chiar dacă în decizia Curţii de Apel se arată că ele ar fi trebuit înfiinţate cu o majoritate de două treimi.