Românii au parte de vești proaste. În acest an nu vor mai aveav liber de la muncă deși în calendarul ortodox este una dintre cele mai importante sărbători din an.
Vești proaste pentru români! În mod normal, atunci când este o sărbătoare mare marcată ca atare în calendarul ortodox, atunci românii au liber de la stat. În cazul în care vor totuși sau sunt obligați să lucreze, primesc în contul acestei zile, două zile libere plătite, care pot fi folosite în următoarele 30 de zile. De asemenea, ei pot fi recompensați cu plata dublă a unei zile de muncă.
În acest an, situația se schimbă radical. Și asta pentru că omânii pierd ziua liberă pentru că aceasta pică sâmbăta. Pentru acest motiv, 15 august când este Sfânta Marie Mare nu va mai fi considerată ca fiind o zi liberă.
Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este marcată în calendar pe data de 15 august. Este una dintre cele mai mari sărbători din an.
Salariații vor beneficia de următoarea zi liberă abia spre finalul lunii noiembrie, când vor benefia din nou de un week-end prelungit. Sfântul Andrei se sărbătorește pe 30 noiembrie, iar românii vor avea zi liberă de la stat. Și pentru că această sărbătoare pică într-o zi de luni, bugetarii vor avea parte de un weekend prelungit, începând de pe 28 noiembrie.
Adormirea Maicii Domnului, considerată una dintre cele mai importante sărbători închinate „celei mai cinstite decât heruvimii şi mai mărite fără de asemănare decât serafimii”, este celebrată de creştin-ortodocşi în fiecare an pe 15 august. În această zi comemorăm moartea şi îngroparea Maicii Domnului şi mutarea ei la cer.
Pentru acest moment, credincioşii s-au pregătesc timp de două săptămâni, prin post şi rugăciune. În calendarul Bisericii Ortodoxe există patru sărbători închinate Fecioarei Maria: Naşterea Maicii Domnului, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Bunavestire şi aceasta din urmă, considerată a fi de o covârşitoare însemnătate. Biserica Ortodoxă o cinsteşte cum se cuvine pe Maica Domnului, aceasta fiind pomenită la fiecare slujbă prin rugăciuni, cântări religioase, acatiste sau paraclise.