Anul trecut, în România au fost vândute 12 automobile Lotus. Directorul de marketing al Forza Rossa, Lucian Şonea, a precizat că România este prima ţară în care are loc o lansare oficială a noului model Lotus, prezentat în premieră anul trecut la salonul auto de la Frankfurt.

Preşedintele importatorului mărcii Lotus, Ion Bazac, a menţionat că în 2012 compania va deschide showroom-uri dedicate constructorului britanic la Chişinău, în Republica Moldova, şi în Muntenegru. De asemenea, Forza Rossa intenţionează să comercializeze automobile Ferrari în Franţa, unde deţine deja un magazin de accesorii Ferrari.

Cel mai nou model al britanicilor de la Lotus, Exige S, a fost lansat, joi, în România şi va costa 58.000 de euro, fără TVA. Bolidul, desemnat în toamna anului trecut, de mai multe reviste de specialitate din Europa, drept ‘Sportiva lunii octombrie’, se caracterizează prin performanţă, agilitate, manevrabilitate, control absolut, practic o experienţă pilotaj unică.

Lotus Exige S aduce noutăţi la exterior şi interior, iar graţie noilor elemente aerodinamice ale caroseriei maşina câştigă la capitolul performanţă. Odată cu noul model, sunt disponibile în premieră două pachete de opţiuni pentru interior, respectiv Premium şi Premium Sport. În cazul pachetului Premium, este vorba despre mai mult confort şi stil, în timp ce Premium Sport este adaptat pentru piloţii care doresc o maşină potrivită stilului lor sportiv.

De asemenea, cu ajutorul butonului DPM (Dynamic Performance Management), şoferul are posibilitatea să aleagă trei moduri de condus: Touring, Sport sau fără DPM. În plus, prin intermediul pachetului Race apare un al patrulea mod de şofat, Cursă (Race), care oferă o motricitate maximă la ieşirea din viraje, pornirea programată şi un reglaj optimizat al suspensiilor. Potrivit fişei tehnice a bolidului, acesta este echipat cu un motor V6, cu compresor, 3,5 litri, 350 CP, central spate, dar şi cu o cutie de viteze manuală în şase trepte. Greutatea maşinii este de 1.176 kg, iar la dimensiuni aceasta se laudă cu o lungime de 4,05 metri. La capitolul consum, Lotus Exige S reuşeşte performanţa de 7,6 litri/100 km în regim extra-urban.

În ceea ce priveşte performanţele de pe şosea, Lotus Exige S ajunge de la 0 la 100 km în 4 secunde şi atinge viteza maximă de 274 km/h. Lotus Exige S se comercializează în România prin Forza Rossa, reprezentantul mărcii în România, Republica Moldova, Serbia şi Muntenegru, la preţul de 58.000 euro, fără TVA.

Sursa: Agerpres