Modelul Golf 7 a obţinut 414 puncte, devansând Toyota GT86/Subaru BRZ care a primit 202 puncte şi Volvo V40 care a strâns 189 de puncte.’Este o mare onoare să primesc acest premiu şi trebuie să spun că sunt şi puţin mândru’, a declarat directorul de dezvoltare de la Volkswagen, Ulrich Hackenberg.

Acesta este cel mai important premiu din industria auto europeană şi oferă totodată consumatorilor o ideea cu privire la părerile experţilor cu privire la maşina viitorului. Premiul nu este însă o premieră pentru Volkswagen Golf, care a mai primit acest premiu şi în anul 1992 pentru modelul din generaţia a 3-a. Doar Renault Clio şi Volkswagen Golf au câştigat de două ori titlul de maşina anului în Europa.

Printre finaliştii ediţiei din acest an, cea de a 50-a, s-au mai numărat modelele Mercedes Classe A, Ford B-Max, Renault Clio şi Peugeot 208.

Introdus în 1974 şi redesenat de mai multe ori, modelul Golf este principalul model al Volkswagen şi elementul central al strategiei grupului german de a devansa Toyota din poziţia de cel mai mare constructor auto mondial.

Sursa: Agerpres