Cât ai fi dispus să plătești pentru un meniu la McDonald’s? Ei bine, se pare că norvegienii au cea mai mare disponibilitate în acest sens, plătind în medie 23 dolari pentru a mânca la McDonald’s în 2011.
Un nou studiu al Euromonitor arată că vânzarea medie a McDonald’s în Norvegia s-a cifrat la 23 dolari în 2011, cu un Big Mac vânzându-se pentru 7,06 dolari. Pentru comparație, un Big Mac costă 4,33 dolari în Statele Unite.
La o distanță considerabilă de Norvegia, a doua cea mai scumpă țară din raportul Euromonitor este Franța, unde o masă la McDonald’s a costat în medie aproximativ 16 dolari. Podiumul este completat de Elveția, cu un cost mediu al meniului de circa 13,5 dolari.
Cât de relevante sunt aceste date pentru nivelul de trai din aceste țări?
Potrivit ultimului raport privind standardul de viață în lume în 2011, coincidență sau nu, Norvegia are cel mai ridicat standard de viață, fiind urmată de Australia și Olanda. Totuși, coincidențele se cam opresc aici. Franța, care este a doua cea mai scumpă țară pentru McDonald’s, ocupă abia locul 20 în clasamentul țărilor cu cel mai ridicat nivel de trai.
SECRETELE din bucătăria McDonald’s
De asemenea, Elveția, a treia cea mai scumpă țară prin prisma McDonald’s, ocupă locul 11 din punct de vedere al standardului de viață.
Cea mai mare discrepanță se înregistrează în cazul Arabiei Saudite, a șasea cea mai scumpă țară prin prisma McDonald’s, dar abia a 56-a țară în ceea ce privește standardul de viață.

Vânzările McDonald’s au scăzut pentru prima dată în ultimii nouă ani Aproape cel mai accesibil McDonald’s prin prisma nivelului de trai este în Statele Unite. Astfel, potrivit Euromonitor, americanii au cheltuit în medie în 2011 la McDonald’s puțin peste 5 dolari, locul 17 din acest punct de vedere, în vreme ce SUA este țara cu al patrulea cel mai ridicat standard de viață. 
România este a 15-a cea mai scumpă țară prin prisma cheltuielii medii în restaurantele McDonald’s, dar abia a 50-a țară privind standardul de viață.