Animalele sunt crescut pe un teren de 37 de hectare,suprafață luată în arendă de la Primărie. Fermierul plătește 120 de lei pe an pentru fiecare hectar.
Pentru ciobanul care provine de loc din Bistrița, o zi normală de muncă începe la 4 dimineața cu primul muls. Împreună cu cei 4 angajați ai săi reușește să mulgă în 2 ore 400 de oi. Pe parcursul zilei oile și caprele mai sunt mulse de încă 2 ori.
Din producția de lapte, ciobanul preferă să faca caș sau brânză. Astfel, de la cele 400 de oi care dau lapte, ciobanul obține o producție de circa 3.200 de kilograme de brânză. „Cașul îl vindem cu 12 lei pe kilogram“ spune Dedianu.
A lucrat și cu procesatori și aceștia i-au rămas datori cu 8.600 de lei. A lucrat cu o firmă de la Jabenița, după cum spune acesta. Afacerea sa este profitabilă doar în anumite perioade. Spre exemplu de Paște a vândut 150 de miei, dar banii obținuți i-a investit în stână.
Dedianu spune că îi este greu să se descurce cu stâna, pentru că nu are piață de desfacere pentru brânză. O gură de oxigen pentru cioban o reprezintă subvențiile primite de la APIA. Anul acesta a primit subvenții de 40 de lei pe cap de animal, dar sper ca de la toamnă să primească încă 7 euro în plus per oaie, așa cum au promis autoritățile.