Procurorii îl învinuiesc că nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, că şi-a pus subalternii să nu consemneze neregulile firmei de gaze şi pentru că ar fi dat licențe fără acoperire unor firme distribuitoare de gaz din Sighetu Marmației, potrivit Realitatea TV.
Potrivit comunicatului emis de Parchetul General, acesta este cercetat pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi instigare la fals în înscrisuri oficiale.
"Eugen Georgescu nu a luat măsurile legale cu privire la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor emise pentru Berg Sistem Gaz. El fusese sesizat în acest sens de subalternii săi în 2007 şi 2008. În urma controalelor, agenţii constatatori l-au informat în legătură cu gravele nereguli găsite la această firmă. Georgescu a cerut unui subordonat al său să modifice raportul de inspecţie în cazul firmei. Georgescu a cerut eliminarea din raport a măsurilor legate de suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor pentru Berg Sistem Gaz", potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).
În februarie au avut loc două explozii într-un club din Sighetu-Marmaţiei, în urma căreia o persoană a murit, iar alte 20 au fost rănite.