Federaţia Internaţională a Societăţilor De Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Oil Change International şi Solar Sister vor primi fiecare câte 50.000 de euro, a anunţat Fundaţia Greta Thunberg într-un comunicat.
Fundaţia Greta Thunberg afirmă că Africa este „una dintre cele mai vulnerabile regiuni la impactul crizei climatice, în condiţiile în care valurile de căldură, secetele şi inundaţiile se intensifică odată cu creşterea temperaturilor globale”.
Acțiunile de ajutorare din Afica vor fi sprijinite
Federaţia Internaţională a Societăţilor De Cruce Roşie şi Semilună Roşie va sprijini acţiunile de ajutorare în caz de dezastru în întreaga Africă.
Solar Sister sprijină femeile antreprenor din Tanzania şi Nigeria pentru a pune bazele unor afaceri „curate” pe bază de energie solară, în timp ce Oil Change International combate „proiectele nocive legate de petrol şi gaze din Africa”, se mai arată în comunicat.
„Suntem într-o situaţie de urgenţă globală, care ne afectează pe toţi”, a afirmat Greta Thunberg.
„Dar nu toată lumea suferă consecinţele în mod egal. Africa este afectată în mod disproporţionat de criza climatică deşi contribuie la această situaţie cel mai puţin”, a mai spus ea.
De unde provin fondurile
Fondurile anunţate miercuri provin din premiul pentru umanitate în valoare de 1 milion de euro pe care Fundaţia portugheză Gulbenkian i l-a acordat Gretei Thunberg în iulie.
Activista suedeză a anunţat atunci că premiul va fi donat organizaţiilor şi proiectelor care lucrează pentru combaterea schimbărilor climatice şi a degradării ecologice în special în Sudul Global, unde oamenii sunt cei mai afectaţi.
Greta Thunberg a reacționat cu privire la liderii politici
Greta Thunberg a fost prezentă la Festivalul de Film de la Toronto, unde s-a proiectat un documentar despre ea. Thunberg a vorbit despre cultura celebrităţii și documentarul respectiv.
Thunberg a spus că liderii mondiali care se adună în spatele mesajului ei privind soluţionarea crizei climatice globale preferă să se fotografieze cu ea decât să reducă activ distrugerea mediului, conform news.ro
De asemenea, ea a declarat că această cultură a celebrităţii distrage de la mişcarea de mediu prin excluderea avertismentelor venite din partea comunităţii ştiinţifice.
„Nathan, regizorul, a vrut de fapt să portretizeze această cultură a celebrităţii în care trăim şi chiar arată cât este de absurdă. În loc să se concentreze pe climă şi să asculte mesajul ştiinţific, oamenii ascultă şi vorbesc despre mine şi despre faptul că vor să se fotografieze cu mine”, a spus Thunberg.