"Nu este un proces uşor. Avem şansă? Avem o oarecare şansă, nu aş vrea să fim extrem de optimişti, dar e important să lucrăm cu toţii împreună. De aceea, spre exemplu, am invitat europarlamentarii români la o discuţie săptămâna aceasta şi împreună cu cei prezenţi am stabilit că toţi, indiferent de opţiunea politică, vor susţine această candidatură. Toţi cei prezenţi (la discuţie, n.r.) (…). Trebuie să vorbim cu o singură voce. Suntem singurul stat unde am auzit că au apărut critici", a declarat Victor Negrescu, la Alba-Iulia. El a dat exemplu Bulgariei, care candidează la rândul său pentru a găzdui Agenţia Europeană pentru Medicamente.
"În Bulgaria, unde au un dosar mic, nu a criticat nimeni, toţi susţin candidatura. (…) Trebuie să învăţăm şi chestiunea aceasta. Când vorbim despre interesele României, ar trebui să vorbim toţi cu aceeaşi voce", a spus Negrescu. În opinia sa, relocarea la Bucureşti de la Londra a acestei agenţii ar aduce "avantaje importante" pentru ţara noastră.
"Este una dintre cele mai mari agenţii ale Uniunii Europene, vorbim de aproape 900 de oameni care lucrează pentru această agenţie (…). Această agenţie organizează anual evenimente care aduc aproximativ 40.000 de oameni (…). Această agenţie este perfect autonomă, ea nu mai este finanţată din bugetul Uniunii Europene, pentru că activităţile pe care le prestează aduc mulţi bani către această agenţie", a arătat Negrescu. El a prezentat şi avantajele sediului din Pipera, propus de România pentru a găzdui instituţia.
"Sediul pe care noi l-am propus, care este nou, eficient energetic, lângă metrou, (…) este la jumătate de oră distanţă de aeroport (…). Sediul nostru este în apropierea unor locuri unde oamenii pot sta, lângă centre comerciale. (…) România are ceea ce numim noi cea mai inteligentă relocare a agenţiei europene (…). Costurile pentru mutarea în ţară vor fi foarte mici şi sediul din România poate deveni operaţional încă din prima zi după mutare", a punctat Negrescu. Totodată, Negrescu a precizat că decizia privind relocarea agenţiei va fi luată în noiembrie şi, pentru creşterea şanselor României, este necesară "o acţiune diplomatică foarte intensă". Agerpres