Anunţ important legat de dezvoltarea României!

Victor Negrescu anunţă o finanţare de 600 milioane de euro pentru investiţii teritoriale

Totul a fost făcut public de către europarlamentarul Victor Negrescu, care a organizat o conferinţă dedicată investiţiilor teritoriale integrate şi viitorului lor în contextul noului cadru financiar multianual pentru perioada 2021-2027.

Conferinţa a avut loc la sediul Parlamentului European din Bruxelles şi a avut drept scop prezentarea avantajelor oferite de investiţiile teritoriale integrate şi extinderea acestor tipuri de acţiuni la nivelul României.

Cu această ocazie, europarlamentarul PSD a anunţat că ţara noastră va avea cel puţin patru zone de investiţii teritoriale integrate în noul exerciţiu financiar european, finanţate cu aproximativ 600 de milioane de euro.

Cele patru regiuni vizate sunt Ţara Moţilor, Delta Dunării, Valea Jiului şi Ţara Făgăraşului

„România va avea începând cu acest exerciţiu financiar cel puţin patru zone de investiţii teritoriale integrate care vor mobiliza aproximativ 600 de milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea locală din unităţile administrativ-teritoriale din zona Ţării Moţilor – Munţii Apuseni (Moţii, Ţara de Piatră), Delta Dunării, Valea Jiului şi Ţara Făgăraşului.

În acelaşi timp sunt depuse eforturi considerabile pentru crearea unor zone de investiţii în Botoşani, Suceava şi Iaşi (ITI Ţara de Sus), Bistriţa-Năsăud şi Maramureş (ITI Munţii Rodnei) sau în Ţinutul Buzăului, Prahovei şi Vrancei.

Acest mecanism integrat permite oferirea unui răspuns mai aplicat şi mai complex la problemele unor zone cu deficienţe structurale de dezvoltare.

Salut mesajul Comisiei Europene de astăzi prin care a anunţat aprobarea, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, a Acordului de Parteneriat prin care România se va alătura celor 13 state europene care au început deja implementarea programării financiare actuale”, a declarat, marţi, Victor Negrescu.

La evenimentul organizat la Parlamentul European au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale din ţară, iniţiatoare ale proiectelor, cât şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, Parlamentului European, Comitetului Regiunilor sau ai altor ITI-uri din străinătate.

Cei prezenţi la respectiva conferinţă au evidenţiat avantajele investiţiilor teritoriale integrate, au arătat perspectivele pentru dezvoltarea locală şi au indicat obiectivele posibile de finanţare pe termen lung, se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi.