"Cred că Oprescu va fi reales primar general (povestea cu plecatul la Cotroceni lansată de PDL îi poate face doar rău, îl aşează pe o poziţie ruşinoasă alături de Băsescu, dar reflectă doar incapacitatea lor de a găsi un contracandidat – aici Cristi Preda a fost corect). Şi cred că va sprijini Guvernul USL şi candidatura lui Crin, aşa cum a spus-o chiar el la Sala Palatului când a venit la reuniunea aleşilor locali. Evident că, pentru Băsescu şi ai lui, alăturarea lui Oprescu la acest mare proiect este un coşmar. Când în bătălia cu Antonescu-Oprescu-Ponta tu poţi să aliniezi doar Boc-Udrea-Anastase (procentele de încredere ale celor trei ai tăi adunate neajungând nici măcar la nivelul unuia singur dintre adversari, nemaiţinând cont de pasivul acestora) rezultatul este uşor previzibil", a precizat Victor Ponta, pe blogul personal.

Victor Ponta şi-a exprimat optimismul că USL, în "efortul uriaş" împotriva actualei Puteri, va avea un aliat în primarul general al Capitalei.

"Şopârlele înfipte către Crin pe această temă pot cel mult stârni interesul unor lăutari, eu unul nu am nicio grijă cunoscându-i foarte bine pe amândoi. Când la ultima dezbatere din 2008 Oprescu-Blaga în primul rând de susţinători mă aflam eu, alături de Crin, habar nu aveam niciunul că, în doar doi ani, poziţiile noastre vor fi aşa de schimbate. Eram acolo pentru că ne simpatizam şi pentru că putem avea proiecte comune", a menţionat liderul PSD.

În ceea ce priveşte ‘coagularea politică a Opoziţiei’, Ponta a relatat că iniţiativa a venit ca un efect al unor cauze multiple şi profunde şi ‘chiar în mod oarecum neaşteptat pentru cei doi lideri fondatori’.

"Amândoi am avut nişte iluzii care s-au risipit brutal în toamna lui 2010. Acum aş spune ‘din fericire’! Crin a crezut că rezultatul său personal foarte bun din alegerile prezidenţiale, corelat cu prăbuşirea de moral a PSD după aceleaşi alegeri, va duce la consolidarea PNL ca principală alternativă a PDL pe scena politică (ceva similar situaţiei, totuşi singulare, a Poloniei ultimilor ani). (…) Eu am avut o altă iluzie. Având clar în minte modelul laburiştilor lui Blair, am pornit la construcţia unui mesaj politic de tipul A Treia Cale, convins că putem aspira la o victorie electorală categorică, prin care să ajungem la guvernare după 2012. Am analizat însă cu mare atenţie şi acest plan al meu era posibil doar cu două condiţii! Prima era aceea ca liberalii să nu reziste în Opoziţie şi să accepte ofertele PDL (cu sau fără Crin) de a se dedulci la avantajele Puterii! A doua era ca sistemul nostru electoral să evolueze spre un majoritar uninominal pur, care să favorizeze PSD", a explicat Ponta.
SURSA: Agerpres