“Pentru cei cu venituri foarte mici încercăm aplicarea celorlalte  două cote, de 12% şi de 8%, tocmai în ideea în care reuşim să trecem c`t mai rpede la nivelul de venituri care pot fi impozitate cu 16%. Va fi o cotă socială, dacă vre]i. Efectul pe buget e unul negativ, tocmai de-asta  nu putem să-l facem de azi”, a declarat Ponta, la emisiunea ”După 20 de ani”, difuzată la ProTv.
În privinţa CAS, premierul a arătat că intenţia Executivului este să efectueze anul viitor o reducere de cinci puncte procentuale la angajator. Sunt convins că putem să le introducem din 2013. Am făcut toate calculele pe impactul bugetar”, sus]ine Ponta.
Totodată, Ponta s-a pronunţat şi pentru scăderea TVA la produsele agricole de la 24% la 9%, începând cu anul 2013.
El a arătat că astfel va fi redus şi fenomenul evaziunii fiscale din sectorul agricol pentru că numai cei care vor vinde legal şi vor emite factură vor beneficia de reducere, iar cei care vor practica evaziunea fiscală vor fi ameninţaţi mai departe de Fisc.
Premierul a mai declarat că Guvernul nu va majora cu orice preţ salariile bugetarilor, precizând, însă, că, din punctul lui de vedere, nu există vreo variantă în care Executivul său să nu-şi respecte angajamentele promise bugetarilor şi pensionarilor.