Victor Ponta acuză jocuri politice din afara României
Victor Ponta, fostul prim-ministru al României, a fost invitat marți seara la România TV, acolo unde a vorbit despre tragedia de la Colectiv.
Acesta a punctat lanțul de ONG-uri controlate de către George Soros, despre care a spus că sunt folosite pentru a face propagandă în mai multe țări, cu scopul de a controla puterea politică.
Fostul premier a precizat că președintele Klaus Iohannis a făcut mereu jocurile politice din afara României, aducând aminte că sintagma #CorupțiaUcide a fost folosită doar la tragedia de la Colectiv, nu și recent, la festivalul Untold, acolo unde era cât pe ce să se întâmple un scenariu asemănător.
„(…) Mă întorc la cel mai dureros eveniment din istoria României trăit de mine, tragedia de la Colectiv. Ai protestat și ai zis #CorupțiaUcide!. OK. A plecat Ponta. OK. De atunci, cred că domnul ministru al Sănătății (Alexandru Rafila, PSD) a zis că avem mai puține paturi de tratat arși decât atunci. De atunci au murit oameni arși. Cei care țipau atunci n-au zis nimic.
La Untold, la festival, a fost un incident. Bine că oamenii nu s-au panicat, că erau afară. Slavă Domnului că nu s-a întâmplat nimic! Dar nu a mai fost cu #CorupțiaUcide, că trebuie să fie schimbat cineva. Pe mine asta mă supără: dacă ești interesat de sănătate, de mediu, de copii, fii tot timpul interesat!
Majoritatea au fost chestiuni pur politice, din afara țării, pe care domnul Iohannis mereu le-a servit”, spune Victor Ponta la România TV.
George Soros schimbă strategia
Potrivit unui e-mail intern consultat de Reuters, organizația caritabilă Open Society Foundations (OSF), înființată de miliardarul George Soros, intenționează să întrerupă sau să reducă o mare parte din activitatea sa în Uniunea Europeană, în timp ce își îndreaptă atenția către alte regiuni ale lumii.
Potrivit e-mailului transmis personalului, decizia implică faptul că organizația va înceta să mai lucreze la proiecte care se leagă de preocupările interne europene în contextul unor probleme globale mai mari.
„În cele din urmă, noua direcție strategică aprobată prevede retragerea și încetarea unei mari părți din activitatea noastră actuală în cadrul Uniunii Europene, mutând atenția și alocarea resurselor către alte părți ale lumii.
Această schimbare nu este o reflecție asupra activității anterioare și a numeroaselor contribuții ale personalului de-a lungul anilor, ci mai degrabă o decizie orientată spre viitor, înrădăcinată în oportunitățile viitoare de a avea un impact semnificativ”, se arată în document.