Principalele opțiuni pentru președinție, potrivit lui Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a indicat că cele mai probabile opțiuni pentru funcția de președinte sunt Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Mircea Geoană.

El a adăugat că niciunul dintre aceștia nu poate fi considerat anti-american.

„În continuare, ca președinte în România va fi una dintre aceste trei persoane: Ciolacu, Ciucă sau Geoană. Nu e niciunul vreun anti-american”, spune fostul premier.

Victor Ponta a afirmat că, din punctul său de vedere, alegerile din Statele Unite nu vor afecta alegerile din România.

Acesta a subliniat că nu crede că rezultatul alegerilor din SUA va avea un impact asupra celor din România.

„Nu cred că alegerile din SUA vor influența alegerile din România”, a continuat acesta.

Victor Ponta a comentat opinia fostului președinte Traian Băsescu despre alegerile prezidențiale, menționând că Băsescu a realizat recent o analiză detaliată a șanselor candidaților și a sugerat că Elena Lasconi ar putea ajunge în turul doi.

Ponta a observat că Băsescu nu mai este implicat în politică și acum funcționează ca analist.

„Băsescu nu mai e în politică. Acum e analist”, a adăugat acesta.

Victor Ponta
SURSA FOTO: Dreamstime

Traian Băsescu nu crede în șansele lui Mircea Geoană la președinție

Traian Băsescu a remarcat că, în ciuda încercărilor lui Mircea Geoană de a se prezenta ca un candidat independent, percepția alegătorilor ar putea să nu fie aceeași, ceea ce ar putea reprezenta un dezavantaj pentru el.

Băsescu a explicat că, având în vedere trecutul său ca președinte al PSD, Geoană nu poate fi considerat cu adevărat neutru.

„Voturile lui (Geoană – n.red.) vin din PSD, că a fost președinte PSD, el nu poate spune că e un neutru, un independent. Îi place să declare, dar vă asigur că nu o să-i placă dacă electoratul are abordare ca pentru un independent,” a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat că, în perspectiva alegerilor prezidențiale, Marcel Ciolacu, președintele PSD, este singurul candidat care pare să aibă șanse semnificative de a avansa în turul doi, datorită sprijinului solid din partea partidului său.

El a adăugat că Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, nu va putea candida cu succes fără suportul unui partid și că șansele sale ca independent sunt minime.

În plus, Băsescu a menționat că Elena Lasconi, președintele USR, ar putea avea o oportunitate de a ajunge în turul doi al alegerilor.