Victor Ponta trimite o undă de șoc după Congresul PNL! Unii liberali au participat la eveniment, chiar dacă aveau COVID

Declarația lui Victor Ponta a fost făcută duminică, 26 septembrie, la România TV. Acesta susține că știe anumiți „liberali care aveau COVID şi au venit la congres”.

„Dumneavoastră credeţi că ieri s-au făcut 5.000 de teste şi că toate erau negative? Hai să fim serioşi. Ştiu eu de la liberali, de liberali care aveau Covid şi au venit la congres, că trebuiau să voteze, că dacă nu votau…”, a declarat Victor Ponta.

Mai apoi, Ponta a fost întrebat dacă informația respectivă poate fi verificată.

„Cum, că au plecat acasă toţi? Au venit din toate zările, au plecat în toate zările… Sunt convins că dacă cineva ar investiga anumiţi delegaţi care trebuiau să fie în izolare, cu siguranţă… dar nu o să investigheze nimeni, că na, încă sunt ei la putere. Dacă era Congresul PSD, cred că se închidea după zece minute, îi lua DSP-ul pe toţi”, a completat acesta.

Cifra contaminărilor, temperată chiar înainte de Congresul PNL?

Anterior, Vlad Voiculescu a scris pe pagina sa de socializare că „peste 4.000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost alocate de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale”.

Potrivit fostului ministru al Sănătății, incidența ar fi fost „semnificativ mai mare” dacă acestea erau puse la calcul.

„Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL.

Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost „alocate*” de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare. Aveți grijă de voi! nealocat = dispărut din orice statistică oficială”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Totuși, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a informat, duminică, faptul că modul de calcul al incidenţei cazurilor de coronavirus în funcţie de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate respectă acelaşi algoritm încă din luna martie a acestui an.

„Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de calcul al incidenţei cazurilor de coronavirus, în funcţie de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate, Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti precizează următoarele: modul de calcul al incidenţei cazurilor de coronavirus în funcţie de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate respectă acelaşi algoritm încă din luna martie a acestui an”, precizează DSP Bucureşti într-un comunicat publicat pe site.

Potrivit sursei citate, atunci s-a convenit de către conducerea Ministerului Sănătăţii ca rata de incidenţă să fie stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri de infectare cu judeţ neidentificat să poată fi alocate şi raportate corespunzător.

„Ca urmare, toate calculele incidenţei stabilite în ultimele zile respectă întru totul legislaţia în vigoare aplicată pe parcursul întregului an”, menţionează DSP Bucureşti.