Victor Rebengiuc se pregătește pentru despărțirea de lumea aceasta. Marele actor al României a făcut o serie de declarații care îi vor surprinde pe toți cei care îl îndrăgesc.
El a vorbit despre spectacolul „Regele moare”, în care joacă alături de Mariana Mihuț.
Marele actor are 90 de ani. El este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai teatrului românesc. În acest moment, maestrul joacă în spectacolul „Regele moare”. Producţia a fost difuzată acum câteva zile şi pe pe TVR Cultural.
Victor Rebengiuc, despre rolul din „Regele moare”
Rolul lui Victor Rebengiuc din spectacolul „Regele moare”, după opera dramatică a lui Eugene Ionesco, este unul care îl inspiră. De altfel, actorul ca vorbit deschis despre interpretarea personajului său și modul în care îl inspiră.
„Piesa asta, „Regele moare”, nu mi s-a părut absurdă. Mi s-a părut o poveste de viaţă pe care o vom trăi cu toţii, fiecare, şi pe care mulţi au trăit-o, dar nu mai pot sa ne comunice. Este o experiență pe care înainte de a o face în viaţă, am făcut-o în piesa asta”, a spus actorul pentru Spectacola.
Marele actor se pregătește pentru despărțirea de cele lumeşti
El a ținut să facă și un comentariu care îi va surprinde pe toți cei care îl îndrăgesc. Victor Rebengiuc a spus că se pregătește pentru despărțirea de lumea asta.
„Mă pregătesc exact pentru ce se pregătește şi Beranger, eroul pe care îl joc eu: exact pentru despărțirea de lumea asta şi plecarea într-un voiaj din care întoarcerea nu este planificată. Aşa că, sunt fericit că joc acest spectacol”, a declarat maestrul.
Ultimul rol pe care îl va mai juca
Maestrul Rebengiuc își respectă cu strictețe profesia. Actorul a anunțat că rolul din spectacolul „Tatăl” este ultimul pe care îl va juca. Actorul a spus că a venit momentul de a se retrage de pe scena teatrului.
„Cariera mea cred că are o vârstă. Dacă am început în 56, se adună 67 de ani! Deci, o viaţă de om. Din 90, dacă scădem 23 fac 67. De atâţia ani sunt pe scenă”, a spus actorul.
El a menționat că această profesie este o responsabilitate imensă. Maestrul a susținut că este o slugă a teatrului, nu este un proprietar.
„Sunt cel care se supune legilor teatrului, care se supune personajelor pe care le joacă, încearcă să le găsească, le caută ca un nebun. Şi de asta am şi spus că ăsta e ultimul rol pe care îl joc! Atenţie – rol!”, a comentat marele actor.
Maestrul a cerut să nu se facă o confuzie în declarații
Victor Rebengiuc a cerut să nu se facă o confuzie, cum se face, între rol şi spectacol. El a menționat că acest rol îl voi juca în mai multe spectacole, până când va mai putea. Sau, a completat el, până când s-o interzice piesa asta.
„Dă Guvernul o hotărâre de urgenţă: Să nu se mai joace piesa Tatăl! Ia lăsaţi-ne în pace cu piesele acestea capitaliste”, a conchis Victor Rebengiuc.
Despre Victor Rebengiuc
Victor George Rebengiuc s-a născut pe 10 februarie 1933 la București, România. Un proeminent actor român de film, teatru, radio, televiziune și voce, el a avut un impact semnificativ în dezvoltarea teatrului și cinematografiei românești. Pe lângă contribuția sa artistică, maestru este, de asemenea, recunoscut ca activist în societatea civilă.
Victor Rebengiuc și-a dedicat mare parte din viață scenei Teatrului Bulandra din București, unde a interpretat peste 200 de roluri. Recunoașterea la nivel național a venit după rolul său din filmul „Pădurea spânzuraților”, regizat de Liviu Ciulei. Această performanță i-a consolidat statutul în industria cinematografică românească, fiind apoi remarcat pentru apariția sa în filmul „Moromeții” al lui Stere Gulea, din 1986.
Viața sa sub regimul comunist din România i-a oferit o perspectivă critică asupra acestui sistem, fapt reflectat în unele dintre filmele sale din anii ’80, care au fost cenzurate sau chiar interzise. În 1989, Rebengiuc a fost un participant activ la Revoluția Română, fiind printre cei care au intrat în clădirea Televiziunii Române. După evenimente, s-a pronunțat ferm împotriva forțelor care, în opinia sa, perpetuau moștenirea regimului comunist.