Incapabilă să învingă armata ucraineană, Rusia încearcă acum să distrugă orașele ucrainene, ucigând cât mai mulți civili pentru a forța o capitulare. Cu siguranță, acest lucru nu se va întâmpla deoarece fiecare bormbardament rus, oțelește și mai mult ucraineanul de rând, decis să reziste. Pe măsură ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei intră într-o nouă fază, Fox News prezintă patru lucruri care trebuie urmărite.

7 milioane pentru apărarea Ucrainei

Ucraina are 7 milioane de bărbați care pot îndeplini serviciul militar și încearcă să-i mobilizeze pentru apărarea țării. Kievul poate recruta mai mult personal militar decât Rusia, deoarece Ucraina se află într-o luptă existențială și beneficiază de sprijin financiar nelimitat din partea UE și a SUA.

Până la mijlocul lunii aprilie, sute de mii de ucraineni vor fi antrenați suficient de bine pentru a servi ca forțe de infanterie, permițând Ucrainei să umple anumite goluri și să sporească dimensiunea unor unități. În acest fel, susțin analiștii militari, Ucraina va putea să sporească contraatacurile.

Cea mai mare provocare pentru Rusia

Până când solul va deveni mai uscat, cel mai probabil la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, permițând o mobilitate rapidă a soldaților, Rusia are o singură opțiune viabilă: să bombardeze orașele ucrainene. Pentru a face acest lucru, Rusia trebuie să-și securizeze liniile de aprovizionare și trebuie să-și protejeze oamenii și echipamentele de dronele ucrainene din ce în ce mai eficiente.

Pe lângă bombardamentele împotriva orașelor ucrainene, rușii se confruntă cu o povocare și mai mare. Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că armata Rusiei mai dispune de stocuri de muniție, combustibil și alimente pentru „cel mult trei zile”.

„Forţele ruse de ocupaţie care operează în Ucraina dispun de stocuri de muniţie şi alimente pentru cel mult trei zile. Situaţia este similară şi în privinţa combustibilului, care se completează cu camioane-cisternă” se menţionează în comunicat.

Factorul Belarus

Belarus și-a rechemat ambasadorul din Ucraina și amenință acum că ar putea trimite trupe în ajutorul Rusiei. Sunt trei lucruri de care trebuie să se țină cont. În primul rând, armata Belarusului nu este foarte bună: sarcina sa principală a fost să-și convingă proprii cetățeni să nu-l răstoarne pe președintele Lukașenko de la putere.

În al doilea rând, granița dintre Belarus și Ucraina este definită de întinsa mlaștină Pripet, una dintre cele mai mari din lume, ceea ce face dificilă mișcarea militară spre sud.

În al treilea rând, dacă Lukașenko angajează o parte semnificativă a armatei sale împotriva Ucrainei, riscă tulburări interne care îi amenință scaunul, și, prin extensie, și pe președintele Vladimir Putin. Acest risc depășește orice câștiguri care ar putea fi obținute pe câmpul de luptă.

Ce va face China

Putin a cerut ajutor Chinei. Zonele în care Rusia are cea mai mare nevoie sunt aprovizionarea cu muniție ghidată de precizie și camioane noi. America și aliații săi trebuie să explice foarte clar Chinei că, aducerea de echipamente fabricate în China, în Ucraina, va aduce după sine sancțiuni semnificative asupra economiei chineze. Occidentul nu-și poate permite să lase Beijingul să scoată Moscova din mlaștina de la Kiev.

Ultimul lucru de care are nevoie lumea liberă este o alianță a statelor dictatoriale.