Victorie pentru Ciucă și PNL la Congresul PPE!
În prima zi a Congresului PPE la București, liberalii au bifat o victorie importantă. Mai precis, pe agenda europeană a fost reintrodus subiectul Schengen.
De altfel, liberalii, conduși de Nicolae Ciucă, au obținut și un vot în cadrul congresului cu privire la o prevedere votată seara trecută. Este vorba despre o prevedere care nu era trecută, în primă fază, Manifestul Partidului Popular European.
Mai precis, este vorba despre prevederea care abordează intrarea completă a României și Bulgariei în spațiul de liberă circulație. Prevederea a fost introdusă la solicitarea Partidului Național Liberal (PNL) și a lui Nicolae Ciucă.
Austria a renunțat să fie singura care se opune
Liderul PPE a întrebat, în timpul votului, dacă există cineva care se opune. La acel moment, delegația PPE din Austria a renunțat să fie singura care se opune.
Așadar Weber a precizat că există unanimitate.
De asemenea, el a mai declarat că nu este exclus ca și cancelarului Austriei să i se schimbe părerea în ceea ce privește aderarea României la Schengen.
Karl Nehammer va purta discuții, azi, și cu președintele Klaus Iohannis.
Liberalii au mai precizat că Manifestul Partidului Popular European include mai multe puncte importante. Ei au mai transmis că este vorba despre prevederi importante în programul popularilor europeni. Acesta este cel mai important grup la nivelul PPE. De altfel, va decide ce se va întâmpla cu Europa după data de 9 iunie. Adică după data la care au loc alegerile europarlamentare.
Manifestul Partidului Popular European, adoptat la București pe 6 martie
Un alt punct important al Manifestului Partidului Popular European, adoptat la București pe 6 martie, este securitatea europeană și siguranța economică a țărilor de pe continent.
Partidul Popular European dorește crearea unui cadrul legislativ pentru înființarea a două noi roluri. Potrivit PPE, acestea sunt importante.
Este vorba despre funcția de comisar european pe securitate și apărare și de comisar european pentru IMM-uri.
În document se arată dorința pentru o Europă sigură și prietenoasă în materie de taxe. De asemenea, se mai dorește și o Europă care să sprijine mediul de afaceri.
PPE spune că se mai dorește și un UE care să susțină:
- antreprenorii
- tinerii
- fermierii
“Vrem ca politicile de mediu să meargă împreună cu cele economice și sociale. Ținta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne în picioare, dar trebuie ca specialiștii și piața să decidă care sunt cele mai bune tehnologii pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon, până în 2050”, mai prevede documentul.