George Simion bifează o victorie mult așteptată. Acesta a fost ales, în cadrul Congresului extraordinar care a avut loc duminică, președintele al partidului AUR.
Victorie pentru George Simion. El a fost ales președinte al partidului AUR. Odată ce numărătoarea votului s-a terminat și a fost anunțat câștigătorul, noul lider al partiului a făcut și câteva declarații.
Acesta promite că partidul pe care îl va conduce va avea rezultate mult mai bune după congresul de duminică, în condițiile în care de acum vor fi un singur preşedinte şi o conducere „care a fost validată pe parcursul acestor doi ani”.
„O să avem un singur preşedinte, o să avem o conducere care a fost validată pe parcursul acestor doi ani şi sunt convins că vom avea rezultate mult mai bune”, a spus Simion.
Menționăm faptul că, până acum, AUR a fost condus de George Simion și Claudiu Târziu (conducere bicefală). George Simion a avut un contracandidat un deputat semi-anonim din Constanța, Dănuț Aelenei.
Reacția lui Dănuț Aelenei
Înainte de finalul votului, contracandidatul lui George Simion, deputatul AUR Dănuţ Aelenei, declara că își dorește să demonstreze că „AUR este un partid democratic”, odată cu depunerea candidaturii sale.
Totodată, el mai preciza că nu își dorește să îl dea afară pe George Simion, adăugând că acesta este ”locomotiva partidului”. Pe de altă parte, pentru a respecta democrația, el a decis totuși să candideze.
„Mulţi dintre dumneavoastră au înţeles că vreau să-l dau afară pe George Simion, care este de fapt locomotiva acestui partid. Pretindem că suntem un partid conservator de dreapta, care, din punctul meu de vedere, respectă democraţia. Am luat decizia de candida din principiu, pentru a arăta electoratului nostru că democraţia este respectată pe deplin în cadrul partidului AUR”, a spus Aelenei.
Ce spune Claudiu Târziu
O reacție în acest sens a venit și de la Claudiu Târziu, care până astăzi a fost co-președintele partidulu alături de George Simion. El susține că cei doi au făcut o echipă foarte bună, însă acum este nevoie de un pas mult mai mare, astfel încât atribuțiile partidului să fie bine împărțite.
„Credem că am făcut o echipă foarte bună şi am lucrat foarte bine împreună cu George Simion, împreună în copreşedinţie, şi cu Sorin Lavric, preşedintele Senatului partidului.
Am avut un triumvirat care s-a dovedit câştigător. Astăzi facem un pas mai departe în dezvoltarea partidului, ne împărţim mai bine atribuţiile între lideri şi cred că se va vedea un plus de succes în tot (…) Sperăm ca noua formulă să ne aducă la guvernare în 2024”, a spus Târziu.
Rezoluțiile adoptate de AUR
În cadrul Congresului extraordinar al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au fost adoptate două rezoluții.
Rezoluția „Reîntregirea națională a României” reiterează necesitatea imperioasă ca națiunea română să se reunească în granițele ei firești, în aceste zile în care sângerosul război dus de dictatorul Vladimir Putin în Ucraina amintește despre odiosul Pact Ribbentrop-Molotov care ne-a sfârtecat țara.
Pericolul invaziei, al ocupației militare ruse și impunerea federalizării, adică a transnistrizării, este unul real. Singura soluție de securitate pe care o are spațiul Republicii Moldova este integrarea în NATO, iar aceasta se poate face doar prin Unirea cu România, unica garanție sigură și umbrelă de securitate pentru oamenii din Republica Moldova.
Alianța pentru Unirea Românilor va întreprinde toate demersurile politice necesare pentru dispariția graniței de pe Prut și pentru înfăptuirea unității naționale depline în cadrul Europei Unite și al NATO.
Prin Rezoluția „Independența energetică a României și respingerea agresiunii Federației Ruse asupra Europei”, Alianța pentru Unirea Românilor solicită imperativ:
- Tragerea la răspundere a celor care au provocat majorarea artificială a preţurilor la energie şi gaze naturale.
- Revenirea imediată, pe o perioadă determinată – până vor apărea condiții de concurență reală – la piața reglementată, atât în sectorul energiei electrice, cât şi în cel al gazelor naturale, prin limitarea profitului într-o marjă definită prin lege şi taxarea suplimentară substanțială a acestuia peste respectiva marjă (sumele provenite din taxarea suplimentară a profitului pot reprezenta o sursă importantă atât pentru finanțarea investițiilor destinate creşterii capacităților de producție a energiei electrice regenerabile, dar şi în sprijinul consumatorilor vulnerabili).
- Înfiinţarea ,,coşului național de energie” din energia produsă de companiile la care statul român este acţionar (indiferent de procentul părților sociale deținute de acesta). Stabilirea „prețului de referinţă” al energiei pe baza „coşului național de energie”, nivel de la care se stabileşte prin lege marja de profit pe care companiile private o pot adăuga şi, implicit, nivelul de taxare suplimentară pe care statul o aplică peste marja de profit stabilită de lege.
- Repunerea în funcţiune, fără întârziere, a tuturor capacităţilor de producţie a energiei electrice, inclusiv a celor pe cărbune, şi demararea de urgenţă a unor investiții în tehnologii moderne care reduc semnificativ gradul de poluare.
- Finalizarea în regim de urgenţă a tuturor investițiilor începute în capacități de producere a energiei electrice.
- Construcţia reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă şi de noi centrale nucleare pe râurile Siret, Mureş (în zona Lipova) şi Someş (în zona Dej).
- Deschiderea, în cel mai scurt timp, a exploatărilor de gaze naturale în perimetre noi pentru a putea compensa imediat volumele importate din Federația Rusă.
- Crearea, în regim prioritar, a cadrului necesar pentru exploatarea eficientă a gazelor naturale din Marea Neagră, în interesul poporului român.
- Utilizarea gazelor naturale din Marea Neagră ca sursă alternativă de energie la gazele rusești și susținerea prioritară a unor programe de sprijin pentru crearea condițiilor ca aceste resurse să fie absorbite de piaţa internă, cum ar fi extinderea rețelelor de distribuţie sau industria chimică.
- Demararea imediată a unor proiecte de investiții în capacități noi de producere a energiei electrice și sprijinirea activă a unor astfel de proiecte. Alocarea şi asigurarea, la prima rectificare bugetară, a bugetelor necesare începerii în acest an a construcţiei tuturor acestor obiective strategice.
- Modificări în legislația de protecţie a mediului pentru a nu mai permite unor organizaţii şi persoane aflate în slujba unor interese străine să blocheze în instante construcția unor hidrocentrale finalizate în proporție de peste 90% sau a unor segmente de autostrăzi.