RCS&RDS a primit, marţi, aprobarea CNA pentru a lansa televiziunile "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel, care vor avea acelaşi conţinut cu posturile Digi Animal World, Digi Life şi Digi World, deţinute de RCS şi care emit în prezent doar în reţelele operatorului de cablu.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a RCS&RDS de lansare a televiziunilor "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel, care vor avea acelaşi conţinut, dar sigle şi grafică diferite de Digi Animal World, Digi Life şi Digi World.
RCS&RDS şi-a motivat solicitarea de a lansa cele trei posturi "secundare", cu denumiri diferite, pentru a le pune la dispoziţia altor operatori de telecomunicaţii din România, în condiţiile în care aceştia din urmă ar dori să le retransmită. Nu a fost precizată în şedinţa CNA o dată de lansare oficială a posturilor Animal World Channel, Life Channel şi World Channel.
De fapt, aceste trei posturi Animal World Channel, Life Channel şi World Channel vor emite pe trei licenţe audiovizuale noi, fapt pentru care RCS&RDS deţine în prezent şase licenţe audiovizuale doar pentru canale de documentare proprii (Animal World Channel, Life Channel, World Channel, Digi Animal World, Digi Life şi Digi World).
CNA a aprobat solicitarea RCS&RDS de lansare a posturilor Animal World Channel, Life Channel şi World Channel cu opt voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi două voturi "împotrivă" (Monica Gubernat şi Valentin Alexandru Jucan).
RCS&RDS a lansat, pe 1 octombrie 2012, propriile sale televiziuni de documentare DigiWorld şi DigiLife.
RCS&RDS a primit, pe 27 septembrie 2012, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului din România pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld şi DigiLife, după ce, în şedinţa din 25 septembrie, reprezentanţii CNA au ezitat să ia o decizie în acest sens. Atunci, unii membri ai Consiliului şi-au exprimat temerile că, odată cu lansarea propriilor televiziuni de documentare, compania RCS&RDS va scoate din grilă canale concurente, ca Discovery şi National Geographic.
La mai puţin de o lună după ce a lansat cele două televiziuni de documentare – DigiWorld şi DigiLife -, RCS&RDS a cerut CNA şi a primit, în data de 30 octombrie, o nouă licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea unui nou post de documentare – Digi Animal World -, care a început să emită efectiv la începutul anului 2013.
În contextul în care RCS&RDS şi-a lansat propriile televiziuni de documentare, operatorul de telecomunicaţii a scos toate canalele Discovery din grilele sale din România şi Ungaria.
RCS&RDS este unul dintre cei mai importanţi operatori de telecomunicaţii din sud-estul Europei, cu servicii furnizate în România, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Croaşia, Serbia, Spania şi Italia.
În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania mai deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile locale aferente), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport. De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.