Marcel Ciolacu e convins că vom ajunge Polonia din urmă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, candidata partidului la Primăria Capitalei, au vizitat miercuri depoul Dudești, unde s-au întâlnit și au dialogat cu șoferii, mecanicii și dispecerii. Aceștia sunt angajații din transportul public bucureștean care, deși este Ziua Muncii, trăiesc o zi obișnuită de lucru.

„De 1 Mai, împreună cu Gabriela Firea, am fost alături de angajaţii din transportul public bucureştean pentru care astăzi este o zi obişnuită de muncă. Am stat de vorbă la depoul Dudeşti cu şoferi, mecanici şi dispeceri. Sunt oameni deschiși și harnici, care își doresc o schimbare majoră de la administrația acestui oraș: un plan de investiții mult mai curajos pentru un transport public modern”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe Facebook.

El a spus că de 1 Mai, le transmite tuturor celor care muncesc „fără întrerupere pentru a asigura servicii publice esențiale, fie că sunt la stat sau în privat, că efortul lor este prețuit”. De asemenea, Ciolacu a precizat că va lupta în continuare pentru ca veniturile lor să crească.

În acest context, premierul Marcel Ciolacu a subliniat și obiectivele privind salarizarea.

„După ce am depășit Ungaria, sunt convins că putem ajunge și Polonia, iar românii să ajungă, în scurtă vreme, cei mai bine plătiți angajați din această parte a Europei! Fiindcă o merită din plin!”, a spus prim-ministrul.

Sursă: Dreamstime

Presa ungară scrie că avem un nivelul de trai mai ridicat

O publicație economică din Ungaria a făcut recent o analiză comparativă a salariilor din România și Ungaria. În articol se arată că nivelul de trai al românilor este mai bun decât al maghiarilor.

De asemenea, se precizează că salariile românilor le-au depășit pe cele ale angajaților ungari.

„Salariile din Ungaria sunt mai mari decât în România, nu? Din păcate, nu mai sunt. Românii au fost în față anul trecut la salariile ajustate la preț. Cu alte cuvinte, românii pot cumpăra acum mai mult decât ungurii, după toți indicatorii”, relatează portofolio.hu.

Economia românească a înregistrat o creștere mai rapidă decât cea maghiară, iar românii au consumat mai mult decât maghiarii. Unul dintre motivele acestei diferențe constă în faptul că, începând cu anul trecut, salariile din România au depășit pe cele din Ungaria, conform datelor recent publicate de Eurostat, care indică că în 2023 salariile din România au atins paritatea puterii de cumpărare (PPS).

Polonia se situează în fruntea regiunii în ceea ce privește nivelul salariilor.

În ultimii zece ani, diferența dintre români și maghiari s-a micșorat aproape continuu, ajungând în cele din urmă să fie nulă.