Videanu a donat 2.300 lei pentru diminuarea efectelor crizei, iar şeful lui de Cabinet peste 10.000 lei

În luna iulie, Finanţele au primit donaţii pentru diminuarea crizei economice în valoare de 744.700 lei. Cei mai generoşi au fost doi angajaţi ai Ministerului Economiei. Ministrul Videanu a donat de zece ori mai puţin ca secretarul său de stat. Printre cei mai darnici s-au numărat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, cu 22.064 lei oferiţi statului şi Marian Ţurlea, directorul de Cabinet al ministrului Economiei, Adriean Videanu, cu o donaţie de 10.823 lei.

În luna iulie, Finanţele au primit donaţii pentru diminuarea crizei economice în valoare de 744.700 lei. Cei mai generoşi au fost doi angajaţi ai Ministerului Economiei. Ministrul Videanu a donat de zece ori mai puţin ca secretarul său de stat.

Printre cei mai darnici s-au numărat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, cu 22.064 lei oferiţi statului şi Marian Ţurlea, directorul de Cabinet al ministrului Economiei, Adriean Videanu, cu o donaţie de 10.823 lei.

Ţurlea este cunoscut ca un obişnuit al Consiliilor de Administraţie (Eon Gaz, Distrigaz Comfort, Hidrotehnica) a Consiliilor de Supraveghre (Petrom), el având în aprilie un câştig net de 19.750 lei, în condiţiile în care salariul său lunar este de 3.461 lei, restul banilor provenind din indemnizaţiile primite în CA.

Nu la fel de generos a fost însă  şeful acestora, Videanu donând pentru diminuarea efectelor crizei doar 2.361 lei.
Şeful Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu, se numără şi el pe lista persoanelor fizice care au donat la Finanţe cu suma de 2.100 lei.

Cea mai mare parte a donaţiilor, făcute de anonimi

În total, pe lista publicată de Ministerul Finanţelor se află 27 de persoane care au vrut să le apară numele, dar marea parte a banilor provin de la anonimi (peste 672.000 lei).

Ministerul Finantelor a deschis la Trezorerie contul 20.37.01.02 „Venituri ale bugetului de stat – Donţtii pentru diminuarea efectelor crizei economice”, prin care persoanele fizice pot dona bani la bugetul de stat. Banii pot fi donaţi fie prin numerar, la Trezoreria de domiciliu a persoanei care donează fonduri băneşti, fie prin ordin de plată, prin care donatorii achită sumele în contul deschis la Trezorerie.

„Rămâne la latitudinea celor care donează banii să decidă dacă vor să fie făcute publice sumele pe care le donează şi numele acestora”, se arată în comunicatul Finanţelor.

Sumele adunate în contul deschis la Trezorerie se constituie drept venituri la bugetul de stat şi vor fi luate în calcul la rectificările bugetare.

Vezi aici lista publicată de Ministerul Finanţelor