Ministerul Economiei, acţionar minoritar la OMV Petrom (SNP), nu este împotriva majorării capitalului companiei petroliere, iar grupul austriac OMV, care o controlează, va decide probabil în AGA din aprilie momentul operaţiunii, a declarat, joi, ministrul de resort, Adriean Videanu.

„Nu suntem împotiva majorării capitalului Petrom. Probabil în AGA din aprilie va fi decis momentul în care va fi făcută”, a afirmat Videanu într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări a presei.

Preşedintele OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom, Wolfgang Ruttenstorfer, a declarat, în luna ianuarie, că grupul este pregătit să injecteze capital în compania românească.

Surse guvernamentale au declarat în luna decembrie a anului trecut că statul român este dispus să participe la o majorare de aproape un miliard de euro a capitalului social al OMV Petrom, contribuţia Ministerului Economiei şi a Fondului Proprietatea însumând aproximativ 400 milioane euro.

Petrom face parte din grupul austriac de petrol şi gaze OMV, care deţine 51% din acţiunile companiei. Statul controlează, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,6% din titlurile Petrom, iar Fondul Proprietatea are 20,1%. Restul acţiunilor, reprezentând un pachet de 8,24%, sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

SURSA: Mediafax