Ministerul Economiei va participa la majorarea capitalului OMV Petrom după ce îşi va valorifica o parte din pachetul de acţiuni deţinut la companie, a declarat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu. "Vreau să apreciez disponibilitatea OMV de a-şi majora capitalul social în relaţie cu guvernul şi avem o strategie comună. După valorificarea pachetului minoritar vom participa la majorarea capitalului OMV", a spus Videanu. Guvernul a decis, miercuri, începerea procedurilor de vâ
Ministerul Economiei va participa la majorarea capitalului OMV Petrom după ce îşi va valorifica o parte din pachetul de acţiuni deţinut la companie, a declarat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu.
„Vreau să apreciez disponibilitatea OMV de a-şi majora capitalul social în relaţie cu guvernul şi avem o strategie comună. După valorificarea pachetului minoritar vom participa la majorarea capitalului OMV”, a spus Videanu.
Guvernul a decis, miercuri, începerea procedurilor de vânzare la bursă a 9,84% din acţiunile statului la OMV Petrom, precum şi a unor pachete minoritare din acţiunile deţinute la companiile Transelectrica, Transgaz şi Romgaz.
Videanu a afirmat că vrea ca până la mijlocul lunii septembrie să fie selectat brokerul privind cedarea titlurilor Petrom, iar tranzacţia să fie finalizată până la finele anului.
OMV Petrom vizează majorarea capitalului cu până la 600 de milioane de euro.
Compania aşteaptă decizia statului privind vânzarea de acţiuni deţinute la companie şi va iniţia ulterior operaţiunea de majorare a capitalului, a declarat directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.
Ea a afirmat că operaţiunea de majorare a capitalului cu până la 600 milioane euro poate fi derulată într-o perioadă de un an de la aprobarea acţionarilor, respectiv până în aprilie 2011.
Şeful Petrom a precizat că cele două operaţiuni, respectiv de vânzare a participaţiei statului şi de majorare a capitalului companiei, sunt corelate având în vedere impactul acestora asupra pieţei de capital.
Compania OMV Petrom este controlată de grupul OMV, care deţine 51,01% din acţiuni, în timp ce statul român are, prin Ministerul Economiei, 20,64% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 20,11%, restul titlurilor fiind listate la bursă.