Criza financiara care a afectat businessurile din mai toate domeniile, nu-i sperie pe antreprenorii din online, ba chiar reprezinta o provocare. “Cel mai bun moment pentru un investitor este un moment de criza”, sustine Vlad Stan, co-fondator SeedMoney.

 

 “Cea mai buna metoda sa economisesti este sa nu ai nevoie de bani”, a declarat Andrej Nabergoj, CEO Novo.com Slovenia. Astfel, in conditiile in care cele mai mari companii din lume isi anunta pierderile, multi antreprenori s-au aratat interesati de viitoare investitii in online. Printre acestia se afla si Marius Ghenea, presedintele PCfun.

 

Ghenea a anuntat, in cadrul conferintei RoNewMedia Web 2.0, ca va investi doua milioane de euro in 2009 in noi proiecte online.

 

 

 

Investitorii sunt insa precauti in initiativele urmatoare, alegand sa le finanteze doar pe cele cu potential. In acest context, Vlad Stan a adaugat ca doar unul din zece proiecte reprezinta un real succes. “Romania trebuie sa fie privita ca o tara dezvoltatoare de internet, nu ca o tara industriala”, a sugerat co-fondatorul SeedMoney.

 

Potrivit jucatorilor din domeniu, elementele cheie pentru succesul unei afaceri in domeniu, in aceasta perioada, sunt inteligenta, inovatia, eficientizarea costurilor, dar si stabilirea unor tinte importante.

 

Internetul a inregistrat cresteri spectaculoase, ajungand pana la 1,6 miliarde utilizatori pe glob. Aceasta cifra a dus la reevaluarea strategiilor de comunicare, punand accentul pe dezvoltarea advertisingului online.

Estimata la 12-15 milioane de dolari, piata romaneasca de publicitate online (search si display) este in continua crestere. Noua din zece romani folosesc serviciile Yahoo Messenger si Yahoo Mail, iar sapte dintre acestia le utilizeaza zilnic.