„Castiguri de peste 3000$ pe luna. Pentru detalii viziteaza www….”, “Avem nevoie urgent de oameni care vor sa castige mii de euro! Numai pentru astfel de oameni este programul…”, “Cum ar fi sa ai o noua meserie in care sa castigi lunar mii de euro ? Trimite mesajul « Vreau detalii » la email …”. Sunt doar cateva dintre anunturile despre munca la domiciuliu postate pe internet. Cat dintre acestea sunt insa reale? Cum facem diferenta intre companiile serioase si modalitatile gasite de unii indivizi pentru a castiga un ban in plus?

 

Specialistii ne invata sa facem diverenta intre anunturile mincinoase si cele serioase. Daca nu intri pe site-urile renumite de recrutare (care nu isi permit sa posteze job-uri neserioase), atunci, cand cauti pe Google anunturi de munca pe care o poti presta de acasa, ai mare grija! Sa-ti ridici mari semne de intrebare daca nu poti sa iei legatura cu cei care au postat anuntul, sau daca nu primesti detalii despre ceea ce urmeaza sa faci.

 

 



 

Ti se promite o suma de bani fabuloasa ca sa cosi goblenuri, sa insiri margele sau sa impletesti cosuri. Vei primi – contra cost, bineinteles! –  un pachet cu ate, etamina, modelele pe care trebuie sa le faci si instructiunile de folosire. Dupa ce stai ore in sir sa faci modele cerute, ai surpriza sa primesti inapoi goblenurile, pe motiv ca nu sunt conforme cu cerintele lor. Ei s-au ales cu banii pe pachet, iar tu, cu orele pierdute!

 

Munca la domiciliu este prevazuta in Codul Muncii. Potrivit reglementarilor in vigoare, sunt considerati salariati cu munca la domiciliu acele persoane care indeplinesc, la domiciliul lor, atributiile specifice functiei pe care o detin. Angajatul si angajatorul stabilesc, de comun acord, atributiile, programul de lucru si salariul.