Conform Renault, piloți, atent selectați, au servit drept sursă de inspirație și de referință pentru această realizarea a Laboratorului Renault Open Innovation – Silicon Valley. „Grupule Renault depune eforturi pentru a fi lider în inovație prin intermediul produselor, tehnologiei și a design-ului”, a declarat Simon Hougard, Directorul Laboratorului Renault Open Innovation – Silicon Valley. „Eforturile noastre de inovație vizează dezvoltarea unor tehnologii avansate de conducere autonomă, în care consumatorii să poată avea încredere, pentru a crea o călătorie mai sigură și mai confortabilă”.
Laboratorul Renault Open Innovation face parte din rețeaua Alianței Renault – Nissan și se concentrează pe îmbunătățirea siguranței și dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă. Progresul tehnologic anunțat este testat de către piloți profesioniști și inspirat de aceștia, completează realizările existente ale mărcii Renault în ceea ce privește sistemele de asistență la condus (ADAS) și siguranța vehiculelor. Totodată acesta reprezintă un pas important în utilizarea autovehiculului autonom pentru îmbunătățirea siguranței vehiculelor
Callie, va susține obiectivul Groupe Renault de a deveni una dintre primele mărci care oferă tehnologie „Mind off” la scară largă, pe vehiculele de serie, și care propune flote de vehicule-robot. Baza acestui proiect este oferită de studiul publicat de Laboratorul Dynamic Design al Universității Stanford (condus de profesorul Chris Gerdes, fostul Director de Inovație al Departamentului de Transport al S.U.A.), fapt care a determinat colaborarea cu Laboratorul Renault Open Innovation.Cu această nouă inovație, grupul Renault utilizează atuurile Alianței și susține lansarea a peste 15 modele Renault, până în 2022, cu niveluri diferite de autonomie.