Persoanelor nevaccinate li se poate interzice accesul în facilități de agrement sau sport, susține consilierul pentru sănătate al orașului Viena, Peter Hacker. Potrivit acestuia, vaccinații vor găsi o situație de viață diferită de cei nevaccinați.
Viena înăsprește lupta cu pandemia! Ar putea fi impuse noi restricții pentru cei nevaccinați
Consilierul pentru sănătate al orașului Viena, Peter Hacker, este în favoarea unei înăspriri semnificative a măsurilor pentru persoanele nevaccinate, având în vedere al patrulea val de COVID-19, conform informațiilor transmise de vienna.at
„Mai avem patru până la șase săptămâni pentru a crește rata de vaccinare”, a declarat Peter Hacker pentru Kronen Zeitung.
Măsurile care urmează sunt clare
De asemenea, acesta a spus că se va decide „cu ce consecințe va veni al patrulea val” iar „măsurile care urmează sunt clare. Vaccinații vor găsi o situație de viață diferită de cei nevaccinați”.
„Dacă numărul infecțiilor crește și acestea vor crește la începutul școlii, atunci, de exemplu, profesorii nevaccinați vor preda cu măști. Al patrulea val va veni cu adevărat atunci când școlile se vor deschide și vremea se va înrăutăți din nou”, a mai spus Peter Hacker pentru APA.
Totodată, acesta a vorbit și despre interdicțiile de intrare planificate pentru persoanele nevaccinate.
„Mai bine au acces doar persoanele vaccinate decât să fim nevoiți la un alt lockdown. Nimeni nu mai vrea să vadă un blocaj”, susține consilierul pentru sănătate al orașului Viena.
Ce se întâmplă cu a treia doză de vaccin?
Luni, Pfizer și BioNTech au anunțat că au depus datele inițiale ale unui studiu clinic în faza timpurie pentru autorizarea celei de-a treia doză de vaccin. Potrivit companilor, a treia doză a arătat un nivel semnificativ mai ridicat al anticorpilor de neutralizare a virusului iniţial SARS-CoV-2, comparativ cu primele două doze, precum şi împotriva variantelor Beta şi Delta, arată Reuters.
Pfizer a citat un studiu care arată că eficacitatea vaccinului său scade de la 96% la 84% la patru luni de la vaccinare. Unele ţări, printre care Israelul, au pus deja în practică planurile de a administra doze de rapel.
Cu toate acestea, decizia câtorva ţări bogate de a cumpăra doze de rapel a provocat nemulţumirea activiştilor din domeniul sănătăţii şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a cerut un moratoriu pentru rapeluri până cel puţin la sfârşitul lunii septembrie.
Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin