Potrivit unui comunicat al Grupului Vienna Insurance Group (VIG), care deţine în România companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, în primele şase luni ale acestui an, valoarea primelor subscrise în România a scăzut cu 16,8%, până la 196,3 milioane de euro. Sectorul non-life a înregistrat prime de 154,1 milioane de euro, iar sectorul asigurărilor de viaţă a contribuit cu prime în valoare de 42,3 milioane de euro.

‘Având în vedere continuarea situaţiei dificile de pe piaţa românească de asigurări, managementul Vienna Insurance Group şi-a revizuit estimările cu privire la oportunităţile de dezvoltare pe termen mediu în România’, a afirmat compania.

Pe baza datelor aferente primelor şase luni, Vienna Insurance Group (VIG) a decis să deprecieze valoarea activelor din România cu 75 de milioane de euro, din cauza situaţiei dificile de pe piaţă.

În 2012, Vienna Insurance Group a înregistrat o pierdere înainte de taxe pentru afacerile din România de 20,4 milioane de euro, comparativ cu o pierdere înainte de taxe de 13 milioane de euro, în 2011.

Vienna Insurance Group este liderul pieţei asigurărilor atât în Austria, cât şi în Europa Centrală şi de Est, având aproximativ 24.000 de angajaţi.

SURSA: Agerpres