"După ani de creştere în termeni de prime subscrise, profituri şi număr de angajaţi, în 2008 am ajuns într-o situaţie neplăcută şi a trebuit să luăm măsuri semnificative, am redus numărul de angajaţi cu mii de oameni. Am luat măsuri şi în alte ţări, dar în România a fost şi o situaţie specifică, din cauza unor companii care distrugeau piaţa asigurărilor auto (referire la războiul preţurilor în domeniul asigurărilor RCA – n.r.). A fost singurul mod pentru a reduce substanţial costurile – să scădem numărul angajaţilor. Am fost forţaţi, din cauza situaţiei specifice din România, a jucătorilor iraţionali care au distrus piaţa asigurărilor auto, să scădem numărul angajaţilor la jumătate", a declarat preşedintele director general al VIG, Peter Hagen, citat de Agerpres.
Franz Fuchs, membru al Consiliului Director VIG, a precizat că VIG are în prezent, în România, 2.400 de angajaţi faţă de 5.000 de angajaţi în perioada de vârf a pieţei, iar la BCR Asigurări de Viaţă este în curs un proces de restructurare, în contextul stopării unui program de beneficii pentru angajaţi. Peter Hagen a arătat că VIG nu are intenţia să fuzioneze cu companiile sale din România şi nici să le vândă şi a apreciat că schimbările care au loc la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară sunt în direcţia bună.
El a spus că reducerea de personal nu a fost o problemă specifică unei companii, ci o problemă la nivelul întregii pieţe de asigurări din România şi că nu şi-ar dori să între în faliment nicio companie de asigurări de pe piaţă locală pentru că acest lucru ar afecta întregul sector.