Salonul auto de la Geneva, care debutează pe 6 martie cu cele două zile dedicate presei și specialiștilor va avea printre exponate un model de care se vorbește de foasrte multă vreme și este așteptat cu nerăbdare în special de clienții din Europa Occidentală.
Este vorba despre viitoarul A klasse, model care se va lupta de la egal la egal cu Seria 1 de la BMW și A3-ul celor de la Audi. Chiar dacă va împărți aceeași platformă (MFA) cu recent lansatul B klasse, vehiculul are o alură mult mai sportivă decât acesta, făcând uitate liniile de monovolum în favoarea celor de hatchback. În privința motoarelor este de așteptat ca viitoarea Clasă A să ascundă sub capotă, în mare parte, aceleași unități de forță ca și fratele mai mare B klasse.
Chiar dacă până la prezentarea sa oficială mai este mult timp, aceasta fiind estimată pentru expoziția de la Paris din această toamnă, viitorul Clio al francezilor de la Renault se află și el în ultima etapă de dezvoltare. Deși a fost bine ascuns de privirile nedorite, Clio pare să împrumute multe dintre caracteristicile vizuale ale modelului electri Zoe, care va fi lansat și el în cursul acestui an.