Așteptat pe piețele din Europa în martie 2014 viitorul Mini a fost fotografiat în timpul filmării unor materiale publicitare. Primele imagini relevă o capotă mai alungită a motorului și o gardă la sol ceva mai coborâtă. Generate de schimbarea centrului de greutate, aceste modificări erau așteptate de cunoscători. În plus, grila radiatorului pare a fi ceva mai mare decât la modelele anterioare, iar inelele din jurul farurilor au acum tehnologie LED.
Adoptarea unei noi platforme – pe care o va împărți cu viitorul BMW Seria 1 – modifică radical centrul de greutate al mașinii, iar acest element a trebuit compensat de ingineri și designeri prin mărirea consolei-față. În imagini se observă și o înclinare ceva mai puternică a parbrizului fapt ce îmbunătățește aerodinamica și a fost favorizat tot de alungirea părții frontale a mașinii.
Conform presei specializate, viitorul Mini – care va fi prezentat oficial în noiembrie în cadrul unui eveniment special desfășurat la Oxford, în Marea Britanie -,ar putea fi propulsat de o nouă gamă de motoare de 1.5 litri cu trei cilindrii.