Oficialii producătorului francez susțin că au ales să dezvăluie conceptul Twin’Z la Milano pentru a sublinia determinarea lor de a ținti un public interesat de design. Pentru realizarea conceptului, designerul-șef al Renault, Laurens van den Acker a decis să apeleze la sprijinul apreciatului artist britanic Ross Lovegrove căruia i s-a impus o temă „joaca”. Asta pentru că, în opinia lui van den Acker „strategia noastră este de a ne inspira din ciclul de viață uman analizând noțiuni precum «dragoste», «explorare», «familie», «muncă» și «joacă»”. De altfel, toate aceste cinci noțiuni se regăsesc, în ordine, îm ultimele concepte prezentate de Renault: DeZir, Captur, R-Space, Frendzy și, acum, Twin’Z.
Fără a declara direct că micul Twin’Z se va transforma în curând în Twingo, van den Acker a preferat să menționeze că acest „concept al unei mașini de oraș” a fost realizat de Lovegrove „întorcând lucrurile pe toate fețele și dând unei mașini mici senzația de spațiu”.
Deși conceptul este propulsat de un motor electric care dezvoltă 67 CP, varianta de serie a lui Twin’Z poate fi foarte ușor transformată într-un vehicul convențional. De altfel, oficialii Renault nu au ascuns niciodată faptul că, în viitor, micul Twingo ar putea avea atât variante dotate cu motoare cu ardere internă cât și versiuni electrice. Conform documentelor de colaborare semnate între grupul Renault și nemții de la Daimler, Twingo va avea și un frate vitreg german din familia smart.