Premierul Ungariei, Viktor Orban a mai oferit o declarație anti-imigranți. Acesta a spus că aproape 3 sferturi din refugiați sunt bărbați care arată ca o armată și și-a apărat din nou obiectivul de "a-i ajută pe migranți să-și găsească o viată demnă și a-i trimite înapoi în țările lor", scrie B1.ro
Premierul ungar a vorbit la Congresul Partidului Popular European, care regrupează partidele conservatoare din Uniunea Europeană, potrivit flux24.ro.
"Noi nu suntem în fața unei crize a refugiaților. Această este o mișcare migratorie compusă din migranți economici, refugiați și combatanți străini. Dreptul la demnitate și securitate sunt drepturi fundamentale, dar stilul de viată german și stilul de viată din Ungaria nu sunt drepturi fundamentale ale tuturor locuitorilor Pămantului. Oare mass-media respectă libertatea de informare și de exprimare arătand doar femei și copii, în timp ce 70% dintre migranți sunt bărbati care arată ca o armată?", a declarat premierul Orban la a Congresul Partidului Popular European.
Ungaria este țara care s-a făcut remarcată prin măsurile speciale luate împotriva fluxului de imigranți la jumătatea lui septembrie a închis frontieră cu Serbia, una protejată de un gard de sârmă ghimpată.
Ulterior, în ședința cabinetului de securitate natională, premierul Viktor Orban și consilierii săi au decis să inchidă frontiera cu Croația.
În Italia, situația este una diferită. Aici potrivit unui studiu al fundației Leone Moressa, imigranții plătesc pensiile a 620.000 de italieni.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Interne, Italia a primit în acest an peste 136.000 de imigranți veniți pe mare iar statul va cheltui 1,16 miliarde de euro pentru găzduirea lor.
Studiul fundației amintite scoate în evidență că anul trecut imigranții au contribuit cu 125 de miliarde de euro la economia Italieii iar taxele și contribuțiile sociale plătite de imigranții sunt mai mari decât ceea ce cheltuie statul pentru imigranți.
Din același studiu reiese faptujl că în anul 2013 aproximativ 2,2 milioane de muncitori străini au plătit contribuții sociale de peste 10 miliarde de euro, banii necesari pentru achitarea pensiilor a 620.000 de italini. Tot în același an, 632.000 de firme erau deținute de imigranți.