Un parfum aparte, de cartier traditional englezesc, cu flori rosii la fereastra si usi masive, catarate in capatul unor scari ingradite de flori. Aceasta este prima impresie pe care ti-o lasa cele 12 vile aliniate cuminte in spatele unei porti, dupa care se afla un gardian care te interpeleaza politicos imediat ce te-ai oprit in fata ei.
Casele, de cate 360 mp fiecare, foarte mari ca suprafata pentru romani, medii pentru strainii obisnuiti cu alt stil de viata, au trei mari avantaje: arata foarte bine, au multe dormitoare (patru la primul etaj, plus inca o camera de oaspeti la mansarda) si sunt intr-o zona inverzita si la moda printre oamenii cu bani. Mihnea Serbanescu, director al agentiei Echinox, a fost alaturi de proprietarul Willbrook Residential, inca de la inceput, si considera ca succesul acestui complex consta in faptul ca modelul caselor se muleaza foarte bine pe cererea de pe piata, si nu intamplator, ci datorita faptului ca, inainte de a se trece propriu-zis la constructie, s-a studiat bine piata.
„Conceptia si designul ansamblului sunt facute foarte eficient, avand in vedere scopul final – inchirierea. Bugetele cele mai mari pentru potentialii chiriasi expatriati – diplomati sau directori de companii straine – sunt acordate in functie de marimea familiei, nu obligatoriu daca are cel mai inalt grad la acea institutie. De aceea, este nevoie de o casa placuta, cu cat mai multe dormitoare, la un pret bun. Pentru North Star Mansion, pretul este corect la nivelul de finisaje si servicii de top pe care le asigura, foarte apropiate de regimul hotelier”, afirma Mihnea Serbanescu.
Chiar daca arata englezeste, casele au fost proiectate intr-un cabinet de arhitectura romanesc, Atelier Axa, care a intuit foarte bine latura comerciala a afacerii si a imbinat intr-un mod foarte fericit frumosul cu utilul. Si acest lucru a avut impactul scontat: in numai trei luni de la aparitia pe piata, s-au inchiriat 9 din cele 12 vile existente, gata finisate.
Zona Baneasa, mai precis strada Iancu Nicolae, unde se afla si acest complex, a cunoscut cea mai spectaculoasa dezvoltare a ultimului deceniu. In locul caselor de tara si a gradinilor largi de zarzavaturi au aparut sute de vile, individuale, mari, cu zeci de camere, precum conacele de altadata, dar si primele micro -cartiere rezidentiale private, ale unor mari companii imobiliare, care au investit in vile. Preturile de vanzare difera foarte mult, in functie de marimea lor si de finisaje – de la 70.000 -80.000 USD, pana la 400.000 – 500.000 USD. La inchiriere sunt cautate datorita accesului relativ usor dinspre oras, linistii si aerului curat de care se pot bucura locatarii dupa o zi agitata de lucru.
In plus, in drum spre casa pot sa-si faca si cumparaturile, pentru ca in apropiere se afla Metro Otopeni, Prisma, Gima si Cris Plazza.    

Calificative North Star Mansion

o Dotari: *****
Casele dispun de toate facilitatile moderne: aer conditionat, centrala termica proprie, linie telefonica, echipamente de bucatarie, cate doua masini de spalat, iluminat controlat, detectoare de fum, iar la cerere, ele se pot mobila complet sau pot fi prevazute cu piscine individuale. Fiecare vila are garaj propriu.
o Suprafata: *****
La parter se afla un living-room spatios, de 61,2 mp, cu ferestre mari si terasa de 15,6 mp, spre gradina, camera pentru servit masa, baie, spalatorie si iesire spre garaj. La etaj se gasesc patru dormitoare, din care unul matrimonial, de 22,75 mp, precum si trei bai complet echipate. La mansarda este amenajat un apartament de primit oaspeti, de 60 mp, cu baie proprie.
o Amplasament: ****
Complexul de vile este amplasat in Baneasa, pe strada Iancu Nicolae, in voga in acest moment. Accesul se face usor dinspre oras, fiind situat la aproximativ 15 minute de mers cu masina de la Piata Victoriei. Ultima parte a drumului, chiar strada Iancu Nicolae, este insa plina de gropi, inerente unei zone in care se construieste intens, care solicita la maxim autoturismele si provoaca brambureala in trafic. Autoritatile locale promit ca situatia se va remedia intr-un an, maximum doi.
o Shopping: *****
Vilele se afla la sapte minute de mers cu masina de zona comerciala din apropierea Aeroportului Otopeni, cu magazinele Metro, Prisma -in care se afla si supermarketul Gima si Selgros, care se va deschide in aceasta toamna.
o Lumina naturala: *****
Toate camerele au ferestre mari, bine pozitionate si exista iesiri spre doua terase – una la parter, cealalta la
etajul I. Mansarda este iluminata natural, prin ferestre Velux.
o Grad de intretinere a cladirii: *****
Cladirile sunt noi -constructia lor a inceput anul trecut si a fost gata in aceasta primavara.
o Spatiu verde: *****
Fiecare vila are o gradina individuala in spate, un spatiu verde frumos amenajat in fata. In plus, complexul se afla la 200 m de padure.
o Finisaje si atmosfera: *****
Complexul este cochet, iar casele arata identic cu cele din suburbiile englezesti: un joc elegant de alb si crem, tusat de negrul bordurilor si rosul florilor de la balcon. Emana prosperitate si bun-gust. Parchetul, echipamentele de bucatarie si baie, aplicele, scara interioara, toate sunt de import, de calitate superioara.
o Securitate: *****
Complexul de vile este inchis : se face un control al accesului la poarta, unde se afla un angajat care asigura paza 24 de ore din 24. In plus, vilele sunt prevazute cu video-interfon si sistem de alarma.
o Servicii: *****
Administratia complexului asigura asa-numitele servicii de mentenanta – intretinerea cladirilor, cu tot cu reparatii si plata facturilor la utilitati, gradinarit, intretinerea piscinelor, chiar ofera servicii de secretariat, spalatorie, rezervari de bilete, aprovizionare cu alimente, baby-sitter etc.
o Raport pret-calitate: *****
Chiria lunara orientativa este de 4.700 USD/luna. Avand in vedere numarul mare de dormitoare, finisajele de top si serviciile oferite de angajatii care ingrijesc complexulul, pretul se incadreaza optim in piata. Chiria maxima in zona este de 6.000 USD/luna, iar cea minima de 2.500 USD/luna.
Calificativele, de la minimum H pana la maximum ***** apartin revistei Capital