Vin direct la tine acasă! Veste cruntă pentru acești români. Au anunțat chiar acum

oameni lume populatie

Sursa: Dreamstime

Vor fi verificați imediat! Directorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că anumitor români trebuie să le fie controlată situația financiară personală. Despre ce este vorba?

Vor fi verificați imediat! Se întâmplă în toată România. ANAF va intra pe fir

Românii cărora le place să publice în mediul online imagini cu mașinile și cu casele scumpe pe care le au vor intra în vizorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Anunțul a fost făcut de către șeful instituției, Lucian Heiuș, cel care precizează că inspectorii ANAF vor căuta să afle de unde provin aceste sume de bani sau în ce au fost investite.

„Trebuie să facem aceste controale privind situația fiscală personală. Sunt persoane care au o avere cel puțin afișată foarte mare și care se constată că nu și-au plătit sau nu au avut veniturile care să justifice de unde au acești bani”, spune Lucian Heiuș.

Practica din ce în ce mai întâlnită în România

Directorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) mai spune că persoanele vizate sunt cele care au imobile sau mașini care nu pot fi justificate.

De asemenea, Lucian Heiuș a mai spus că există cazuri, din ce în ce mai dese, când românii sunt descoperiți că și-au împrumutat propria firmă cu sume destul de mari de bani.

„Dacă unei persoane îi apar proprietăți de natură imobiliară sau mobile, mașini foarte scumpe, vedem dacă în conturile bancare au apărut sume mari de bani și care nu pot să fie justificate sau, în cazul în care au societăți comerciale, vedem dacă și-au creditat aceste sume, că știți că există o practică frecventă să-ți împrumuți propria ta societate cu sume mari de bani”, spune directorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Momentul în care se declanșează un semnal de alarmă

În aceeași declarație de presă pe care a susținut-o la Ministerul Finanțelor, Lucian Heiuș a mai spus că se declanșează un semnal de alarmă în momentul în care există o depășire a sumei de 50.000 de lei.

„Dacă diferența dintre venitul estimat, ținând cont de aceste trei elemente pe care vi le-am spus și venitul pe care el l-a declarat depășește 50.000 de lei, atunci deja este un semnal de alarmă și intră în analiza noastră de risc”, mai spune Lucian Heiuș, directorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).