Producătorul vinurilor Domeniile Ostrov, Ostrovit, intenţionează să intre nişe de consumatori mai puţin accesate până în acest moment, imediat după ce a anunţat că îşi va comercializa băuturile şi în marile reţele de super şi hipermarketuri. Astfel, vinurile Domeniile Ostrov se vor adresa suporterilor echipei de fotbal Steaua Bucureşti.

“Încercam să accesăm nişe de consumatori care nu au mai fost identificate până în prezent, în domeniul nostru. Am adus pentru prima dată în România conceptul de vinul suporterului aşa cum există el la marile cluburi din afară”, a declarat Marian Moise, directorul executiv al companiei.

În acest sens, producatorul Domeniile Ostrov a semnat pentru 10 ani un acord cu clubul Steaua, pe eticheta sticlei urmând să apară emblema clubului. “Avem un calcul simplu, în spatele acestei strategii. În România sunt peste 6 milioane de suporteri declaraţi ai clubului Steaua. Daca 1 milion din aceştia cumpară o sticlă pe an, putem spune că dintr-un target dezirabil am reuşit o formula de succes”, adauga Marian Moise. Tipurile de vin care vor fi îmbuteliate în sticla cu emblema Steaua sunt soiuri nobile, Merlot şi Feteasca Alba.

Domeniile Ostrov reprezintă brandul “umbrelă” sub care se comunică gamele de vinuri ale S.C. Ostrovit S.A. Compania detine plantaţiile localizate în raza administrativă a comunelor Ostrov şi Lipniţa, situate în sud-vestul judeţului Constanţa, de-a lungul Dunării. Soiurile cultivate sunt Merlot, Cabernet Sauvingnon, Feteasca Neagră şi Pinot Noir pentru vinurile negre. Pentru vinurile albe Domeniile Ostrov cultivă Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală şi Cramposie. Primele game de vinuri care vor fi aduse pe piaţă în prima fază sunt Vinaria Ostrov, Premiat, Cosa di Vino, Domeniile Ostrov, Canaraua Fetii şi Cetatea Durostorum.

Podgoria Ostrov are un areal viticol intins si include centrele viticole Ostrov, la altitudinea medie de 110 m, Oltina si Aliman, situate pe malul drept al Dunarii, la care se adauga centrul viticol Baneasa. Alaturi de cele 1300 de hectare de vie, S.C. Ostrovit S.A. mai detine 700 de hectare de pomi fructiferi si 200 de hectare de legume si fructe. 

DETALII:

Citeşte şi: Vinurile Domeniile Ostrov intră în hipermarketuri şi ţintesc afaceri de 6 mil. euro în 2010