Ackman a declarat că, dacă Fed menține ratele dobânzii în intervalul de aproximativ 5,5%. În momentul în care inflația este sub 3%, „aceasta este o rată reală a dobânzii foarte ridicată”.

Fondatorul Pershing Square Capital Management a spus că o astfel de mișcare ar pute avea loc imediat după primul trimestru. Fed a început să majoreze agresiv ratele dobânzii de referință în martie 2022, ceea ce a condus la cel mai rapid ritm de creștere a ratelor din ultimii 40 de ani. Banca centrală nu a redus, încă dobânzile, deși inflația din SUA a scăzut ușor în acest an., scrie Fortune.

Profeția teribilă a unui miliardar american. O rată reală a dobânzii foarte ridicată

Profeția teribilă a unui miliardar american. „Ceea ce se întâmplă este rata reală a dobânzii are un impact asupra economiei și continuă să crească pe măsură ce inflația scade”, a spus Ackman într-un episod al emisiunii ”The David Rubenstein Show: Peer-to-Peer Conversations”.

Ackman afirmă că dacă Fed menține ratele în intervalul de aproximativ 5,5%, atunci când inflația este sub 3%, „aceasta este o rată reală a dobânzii foarte ridicată”.

Economia SUA nu se îndreaptă către așa-numita aterizare soft

Ackman, în vârstă de 57 de ani, a fondat compania de administrare a fondurilor speculative „Pershing Square Capital” în 2004. Firma gestionează active în valoare de aproximativ 17 miliarde de dolari., Ea și-a câștigat un renume în sfera acționarilor.

Firma a făcut o serie de pariuri macro de-a lungul anilor. Luna trecută, Ackman a uimit piața când a scris pe Twitter că firma a pariat pe trezoreria SUA.

Ackman nu este convins că economia SUA nu se îndreaptă către așa-numita aterizare soft. Un scenariu în care Fed crește ratele dobânzilor fără a declanșa o recesiune.

„Cred că există un risc real de aterizare hard dacă Fed nu începe să reducă dobânzile destul de curând”, a spus Ackman, menționând că observă dovezi ale unei slăbiri a economiei.

O recesiune urmează să lovească economia SUA în următoarele nouă luni

O recesiune urmează să lovească economia SUA în următoarele nouă luni. Acesta era anunțul băncii de investiții Raymond James din Statele Unite.

Creșterea costurilor îndatorării, creșterea prețului petrolului și grevele sindicatelor ar trebui să împingă economia într-o recesiune. Acestea sunt cele trei mari semne de avertizare. Banca Raymond James le monitorizează, înainte de o potențială recesiune.

Banca centrală a majorat ratele dobânzilor de la aproape zero la peste 5%, începând din martie 2022, în încercarea de a controla creșterea prețurilor, dar s-a angajat să adopte o abordare dependentă de date pentru înăsprirea politicii financiare, scrie Businessinsider.

Economia SUA nu va putea evita o recesiune ușoară anul viitor

Nu vă lăsați păcăliți de un consumator rezistent, deoarece recesiunea este pe punctul de a lovi economia SUA în următoarele nouă luni, potrivit unei note a directorului de investiții Raymond James, Larry Adam.

Previziunile de pe Wall Street privind o potențială recesiune au fost împinse din ce în ce mai mult spre viitor, în condițiile în care consumatorii nu renunță la cheltuieli și sunt, în general, într-o formă financiară bună. Cut toate astea, convergența unor factori de risc sugerează celor de la Raymond James că economia nu va putea evita o recesiune ușoară anul viitor.

Acestea sunt cele trei semne de avertizare pe care le monitorizează Raymond James înainte de o potențială recesiune.

Riscuri pentru consumatori

De la reluarea plăților împrumuturilor pentru studenți și până la costurile ridicate ale împrumuturilor, există numeroase riscuri pe care consumatorii obișnuiți sunt forțați să le înfrunte. Vânturile din spate, care au determinat cheltuieli mari ale consumatorilor după încheierea pandemiei, au făcut ca economiile să se epuizeze.

„Sigur, acum, consumatorii au locuri de muncă și venituri, dar dorința lor de a continua să cheltuiască fără discernământ se apropie de sfârșit”, a spus Adam.

El a amintit comentariile recente ale CEO-ului Bank of America, Brian Moynihan, care a spus că, în acest moment, cheltuielile consumatorilor sunt la niveluri compatibile cu o economie cu inflație scăzută și creștere scăzută, ca înainte de pandemie. „Deși nu sugerăm că acest consum foarte mare va scădea, ar trebui să ne așteptăm la o moderare a cheltuielilor”, a spus Adam.