Vine direct la tine acasă! Este informația momentului pentru milioane de români. S-a luat decizia chiar acum

anunt pentru cei care stau la bloc

SURSA: capital.ro

Vine direct la tine acasă! Poșta Română a câștigat un contract RAAPPS prin care va livra la domiciliu permisele de conducere și certificatele de înmatriculare pentru următorii patru ani. Pe toată durata acestui contract se estimează că vor fi livrate aproximativ 9.600.000 de trimiteri.

Poșta Română a câștigat contractul cu RAAPPS

Compania Naţională Poşta Română a câştigat un contract cu Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucureşti (RAAPPS), în baza căruia va livra, la domiciliile titularilor, permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor.

Pe durata de 4 ani a contractului se estimează a fi livrate aproximativ 9.600.000 de trimiteri.

În baza contractului, Poșta Română va livra aproximativ 2.400.000 trimiteri pe an. Livrarea documentelor este asigurată în toate localităţile din România, iar beneficiarii vor primi documentele la domiciliu.

Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise la care au depus oferte trei participanți, printre care unii dintre principalii jucători locali de pe piaţa de profil. Criteriul de atribuire a fost “cel mai bun raport calitate – preț”, iar valoarea estimată a procedurii de achiziție a fost de 96.000.000 lei.

„În ultimii doi ani, furnizorul RAAPPS a fost tot Poșta Română, printr-un contract câștigat în fața competitorilor de pe piața de curierat”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

Șoferii își vor putea accesa online istoricul sancțiunilor

Pe de altă parte, amintim că din 2023 Codul Rutier prevede că șoferii își vor putea accesa online istoricul sancțiunilor rutiere. Astfel, începând din aprilie, deținătorii de permise de conducere vor avea acces permanent la istoricul sancțiunilor rutiere. Așadar, șoferii vor putea verifica oricând online istoricul sancțiunilor rutiere pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române.

Totodată, în anumite condiții, cei interesați vor putea deveni șoferi profesioniști mai devreme. Mai exact, din februarie, Codul Rutier se va modifica, în sensul reducerii vârstei de la care cei interesați să devină șoferi profesioniști, adică de camion sau autobuz, vor putea da examenul pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, cei ce urmează un curs destinat obținerii unui certificat de calificare profesională inițială, vor putea obține permisul auto mai devreme.

De asemenea, menționăm că Uniunea Europeană elaborează o nouă directivă privind permisele de conducere și sancţiuni impuse șoferilor care încalcă regulile de circulație, care ar trebui să fie acceptată anul acesta.

Printre măsuri se numără permisul de conducere digital, care ar trebui să primească o a doua șansă. Asta înseamnă că șoferii ar putea prezenta permisul auto direct de pe smartphone atunci când sunt controlați de Poliția Rutieră. Un cod QR a fost luat în considerare în locul cipului actual pentru a-l face mai rezistent la contrafacere.